сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Едва на 31 г., на днешния ден, преди 114 г., пада убит от куршуми на турска потеря при с. Баница един от най-смелите борци за свободата на Македония и Одринско – Гоце Делчев, национален герой на България и на Македония.
Национална галерия и Музей на социалистическото изкуство представят изложбата „Митологеми на героичното”.
Създаден в годините на Студената война, в сърцето на Европа – Виена, в държава зад Желязната завеса, вече 40 години Българският културен институт „Дом Витгенщайн” е неуморният мисионер, който пренася огромното, хилядолетно културно наследство на България и го представя пред австрийци и българи.
Самолети и въртолети на Военновъздушните сили ще изпълняват полети на малка височина над град София от 3 май до Гергьовден
Специалисти започнаха обследване състоянието на бронзовата статуя на лъв на паметника на Свободата на Шипка.
Наскоро Министерството на транспорта обяви, че Китайската корпорация за железопътен подвижен състав (CRRC, China Railway Rolling Stock Corporation) обеща да възстанови 130 млн. евро от дълговете на БДЖ и да инвестира още 170 млн. евро в нови влакове.
Авторите на стратегията изразяват очаквания делът на туризма във формирането на БВП на страната да достигне до 16.7% през 2027 г.
Хората, живеещи с астма, алергия и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са първите граждани, ощетени от мръсния въздух.
На 2 май Българската православна църква почита паметта на Св. цар Борис-Михаил - покръстител на българите.
На тържествена церемония в Люксембург на 25 април 2005 г. България и Румъния подписват договори за присъединяване към Европейския съюз от 1 януари 2007 г.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах