сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Регионален исторически музей – София представя временната експозиция "Храмът, времето и ние", посветена на базиликата Света София. Официалното откриване е днес, 18:00 ч.
99 пътници от пет континента пристигнаха вчера по обед на жп гара в Русе с легендарния влак „Ориент Експрес“.
На 30 август 1987 година по време на Световното първенство по лека атлетика зрителите по трибуните на Олимпийския стадион в Рим и стотици милиони пред телевизионните екрани стават свидетели на феноменално постижение, което и до днес е недостижимо за никоя друга спортистка на планетата.
Казанлъшката гробница и Рилският манастир украсяват най-новата пощенска марка на тема „2017 Международна година на устойчивия туризъм за развитие“.
На 28 август 1943 г. неочаквано умира цар Борис Трети. До ден-днешен това трагично събитие предизвиква интереса както на българските историци, така и на обществото като цяло.
Улична библиотека „Рапана” заработи на входа на входа на Морската градина във Варна.
Евакуацията на хората от село Влахи приключи. В резултат на предприетите действия от селото са евакуирани 27 души. Те са изведени със съдействието на полицейски служители.
През август 1895 г. до българските медии стига необичайна покана: Умоляват се софийските любители на българската природа да заповядат в неделя, на 27 август, на Черни връх на Витоша, гдето точно в 12 часа през деня ще се открие заседание за състоянието на един клуб на българските туристи.
За втора поредна година на Витоша се провежда „Библиотека в планината” по повод традиционните чествания по повод 122 годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.
Екологична катастрофа остави след себе си пожарът, вилнял четири дни в подножието на Пирин планина и разпрострял се върху близо 15 000 декара на територията на две общини - Симитли и Кресна.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах