сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Aбонамент за 12 броя списание National Geographic само за 39,95 лв
Пет дни преди Коледа – на 20 декември почитаме Свети Игнатий Богоносец. С този празник започват Коледните празници.
На 10 декември (23 декември по стар стил) се навършват 113 години от героичната смърт на един от най-великите български революционери – Дамян Груев.
В навечерието на коледните и новогодишни празници, между 10-ти и 15-ти декември, включително, в Националния дворец на културата ще се проведе най-мащабният книжен форум в страната – Софийски международен панаир на книгата.
Православната църква чества зачатие на Света Анна на 9 декември. В календара на православната църква този празник е тясно свързан с празника на Рождество на Пресвета Богородица.
Сменят се поколенията и Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus не може да не вълнува, защото означава и младост, и радост от ученето, което всеки сам е избрал.
За поколения български студенти този ден е еуфоричен – това е Студентският празник 8 декември и така е вече десетилетия.
Света великомъченица Екатерина е християнска светица и мъченица, една от най-образованите жени на своето време.
На днешния ден Българската православна църква отбелязва празника Въведение Богородично. Това е един от 12-те велики християнски празници еднакво отбелязвани и от православието и от католицизма.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах