сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
На 27 септември Русе ще отбележи 30 години от първите протести за чист въздух, организирани от шест смели русенски жени. Събитието ще се случи в навечерието на 28 септември – денят, в който екодемонстрацията срещу хлорните обгазявания през 1987 г. слага началото на гражданското общество в България.
С концерт на фолклорните ансамбли "Тракия" и "Странджа" в Античния театър бяха открити Празниците на Стария Пловдив тази година. Цяла седмица различни прояви ще привличат вниманието в къщите на резервата.
На 17 септември православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов - отдава се почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.
Уникални находки, открити при разкопките край Сандански, показаха на министър Нанков.
За рождена дата на летище София се приема датата 16 септември 1937 г. с издаването на Указа на цар Борис III, но полети са се изпълнявали още от началото на 30-те години.
Изложбата „Съвременна българска фотография“ показва 43 снимки на най-добрите български фотографи.
Пещери по поречието на Искър пазят вековни рисунки и надписи.
Регионален исторически музей – София представя временната експозиция "Храмът, времето и ние", посветена на базиликата Света София. Официалното откриване е днес, 18:00 ч.
99 пътници от пет континента пристигнаха вчера по обед на жп гара в Русе с легендарния влак „Ориент Експрес“.
На 30 август 1987 година по време на Световното първенство по лека атлетика зрителите по трибуните на Олимпийския стадион в Рим и стотици милиони пред телевизионните екрани стават свидетели на феноменално постижение, което и до днес е недостижимо за никоя друга спортистка на планетата.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах