сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
В зависимост от областта, в която работят младите български учени получават доста скромна, но често решаваща помощ, която варира около 20 хил. лв.
Светският празник за Св. Св. Кирил и Методий, бележи началото си през Възраждането и се свързва с училищните тържества, които са били организирани на 11 май, когато Църквата отбелязва празника на двамата свети братя.
Откриването на фотоизложбата „25-та антарктическа експедиция“ ще се състои на 11 май 2017 г. в 18.30 ч. във фоайето пред 272 аудитория в Ректората на Софийския университет.
На 9 май отбелязваме Деня на Европа - празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент.
1 200 военнослужещи на Въоръжените сили на Република България, както и самолети МиГ-29 и вертолети Ми-17 и „Кугър” ще участват днес на военния парад, с който се отбелязва Деня на Храбростта и празника на Българската армия.
В колекциите на Националния етнографски музей се съхраняват над 55 000 предмети от материалната култура на българите от сегашните територии на страната и от Македония, Западните покрайнини, Северна Добруджа, Банат, Бесарабия.
На Морска гара – Варна бе извършен тържествен водосвет и първо плаване на спортните лодки на Медицинския университет.
Едва на 31 г., на днешния ден, преди 114 г., пада убит от куршуми на турска потеря при с. Баница един от най-смелите борци за свободата на Македония и Одринско – Гоце Делчев, национален герой на България и на Македония.
Национална галерия и Музей на социалистическото изкуство представят изложбата „Митологеми на героичното”.
Създаден в годините на Студената война, в сърцето на Европа – Виена, в държава зад Желязната завеса, вече 40 години Българският културен институт „Дом Витгенщайн” е неуморният мисионер, който пренася огромното, хилядолетно културно наследство на България и го представя пред австрийци и българи.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах