сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Националният литературен музей, който обяви в началото на тази година дарителска кампания за български книги, предназначени за нашите неделни училища в Чикаго, събра над 1 400 тома класическа и съвременна българска литература.
Съюзът на българските художници представи изложба, посветена на приложното изкуство в Токоху, Япония. окоху е регионът, пострадал най-тежко от голямото земетресение и последвалото цунами през 2011 г.
Черно море е обагрено в тюркоазен цвят. Явлението не е необичайно, но тази година е особено силно.
Резиденцията е построена от цар Борис Трети през 1929 година, който избира мястото заради лечебните свойства на минералната вода.
Ha Побитите камъни, нeдaлeч oт Bapнa, ce издигaт иcпoлини c пpичyдливи фopми. Bиcoчинaтa им дocтигa 8 м, a диaмeтъpът нa няĸoи e oĸoлo 2,5 м.
Силно земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер разтърси Гърция, Турция и България, усети се и в София, Бургас, по-силно в Южна България.
През 1958 г. при изкопни работи е открита триъгълната кула на Сердика. От 1992 г. кулата остава скрита до днес, когато се превръща в пространство за изложби култура и дискусии.
93% от хората в Община Трън не желаят златодобивната мина, показват резултатите от паралелното преброяване на Инициативния комитет срещу добива за метали.
Историческо събитие за Западно- и Средноевропейската епархия на БПЦ – нов собствен български храм отваря врати в сърцето на Европа за нашите сънародници във Виена, а и в цяла Австрия.
Бум на уикенд туристите в София заради нискотарифните полети констатират туристическите гидове.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах