сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Съюзът на българските художници представи изложба, посветена на приложното изкуство в Токоху, Япония. окоху е регионът, пострадал най-тежко от голямото земетресение и последвалото цунами през 2011 г.
Черно море е обагрено в тюркоазен цвят. Явлението не е необичайно, но тази година е особено силно.
Резиденцията е построена от цар Борис Трети през 1929 година, който избира мястото заради лечебните свойства на минералната вода.
Ha Побитите камъни, нeдaлeч oт Bapнa, ce издигaт иcпoлини c пpичyдливи фopми. Bиcoчинaтa им дocтигa 8 м, a диaмeтъpът нa няĸoи e oĸoлo 2,5 м.
Силно земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер разтърси Гърция, Турция и България, усети се и в София, Бургас, по-силно в Южна България.
През 1958 г. при изкопни работи е открита триъгълната кула на Сердика. От 1992 г. кулата остава скрита до днес, когато се превръща в пространство за изложби култура и дискусии.
93% от хората в Община Трън не желаят златодобивната мина, показват резултатите от паралелното преброяване на Инициативния комитет срещу добива за метали.
Историческо събитие за Западно- и Средноевропейската епархия на БПЦ – нов собствен български храм отваря врати в сърцето на Европа за нашите сънародници във Виена, а и в цяла Австрия.
Бум на уикенд туристите в София заради нискотарифните полети констатират туристическите гидове.
Щастлив ли е българинът? Вечният въпрос, който години наред витае сред обществото ни. Често, без да се отдели време за размисъл, отговорът е – не. Кратко, точно и ясно. Не. Дали това обаче наистина е така?
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Страница 28
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах