сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
На 28, 29 и 30 юли се отбелязват астрономическите горещници. Разминаването с горещниците, отбелязвани от народа (15, 16, 17 юли) идва заради преминаването към юлианския календар, който с времето се отдалечава от григорианския заради повечето високосни години в него.
Денят се приема за подходящ за пътуване, откъдето е и името Пантелей Пътник.
Гара Бов е село в Искърското дефиле, на 50 км североизточно от София. За повечето хора то е една от малките гари, на които експресния влак никога не спира.
Марко Тотев бил блестящ адвокат и нямал нито едно загубено дело. Името му обаче станало нарицателно за лош късмет.
Някога стотици поклонници преминавали пеш през величествената Рила планина, за да достигнат до Светата Рилска обител и да се поклонят пред мощите на Иван Рилски-Чудотворец. Днес пътят все още съществува, но като туристически маршрут, преминаващ покрай Сухото езеро.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов постигна възможно най-благоприятните за страната ни договорености с Европейската комисия по съдебното дело за изградените вятърни генератори в защитена зона „Калиакра“.
Над 100 участници от повече от десет страни, сред които Великобритания, Германия, Италия, Русия, Южна Корея, Китай, Сингапур, Турция, Беларус, са заявили участие в Световния конгрес по биооткрития 2017 (World BioDiscovery Congress 2017).
Цветните чадъри с рекламни надписи покриха плътно плажовете по Южното Черноморие, а върху дюните изникнаха бетонни градове, но мястото където Добруджа среща морето, е феноменално със своята неповторима дива красота.
В събота софиянци имаха възможността в рамките на няколко часа да се повозят безплатно в парк „Княз-Борисова градина“ на един от музейните експонати на Столична община - файтон „Паризер Ландо”, сватбен подарък на княз Фердинанд и Мария-Луиза (1893г.).
На връх Хаджи Димитър в подножието на Бузлуджа днес бяха отбелязани 149 години от гибелта на Хаджи Димитър.
20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Страница 27
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах