сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Малко повече от месец след държавните зрелостни изпити Министерството на образованието и науката публикува данни за средните резултати в цялата страна.
„Министър Стефанов е честен и съзнателен, нещо необичайно за България.“ Това пише в доклад представителят на британското външно министерство в София в началото на 30-те години на миналия век.
Международен екип от учени обосновава твърдението, че най-древният предшественик на човека е живял преди 7,2 милиона години на Балканския полуостров
„Поставих си задача да открия едно произведение от български композитор, писал за Левски – всички ми казаха, че няма такова, но се оказа, че в Радио София има и запис, и партитура на една забравена творба на прекрасния композитор Боян Икономов „Оратория – реквием „Васил Левски” по текст на Димитър Точев.
За седма поредна година Археологическият музей във Варна организира занимания за децата в различни сфери от археологията и различни музейни занятия на различни теми.
Намерението на учените е да бъдат разкрити важни и представителни части от крепостта: преди всичко ключовите за защитата й укрепления – двойни стени и масивна многоъгълна кула във високата част, която се свързва с планината, както и да бъдат проучени два участъка от вътрешната крепост – цитаделата.
В момента стартира проектът за демонтажа на останките от паметника „1300 години България” пред НДК. Това заяви Силвия Христова, председател на Комисията по градоустройство в Столична община.
Природозащитници настояват МОСВ да вземе по-строги мерки за намаляване на найлоновите торбички.
В Борисовата градина днес 13 посолства на азиатски държави у нас ще открият първия по рода си у нас Фестивал за азиатската култура.
По традиция млади и стари се събраха да посрещнат изгрева на слънцето на брега на морето край Каварна.
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах