сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
За втора поредна година на Витоша се провежда „Библиотека в планината” по повод традиционните чествания по повод 122 годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.
Екологична катастрофа остави след себе си пожарът, вилнял четири дни в подножието на Пирин планина и разпрострял се върху близо 15 000 декара на територията на две общини - Симитли и Кресна.
Отбелязваме 140 години от героичните боеве на старопланинския връх Шипка, които останаха в историята като Шипченската епопея.
От 2015 г. насам Black Sea MAP, един от най-големите по мащаб и обхват морски археологически проекти в историята, изследва промените в древната околна среда в района на Черно море, включително промяната на морското ниво от края на последната ледникова епоха.
Правителството одобри тези дни желанието на община Пловдив да си възвърне правата върху Източната порта, за да може да го консервира и реставрира - така, че той да заеме достойното си място в археологическата карта на града.
На 24 август 1969 се състои тържественото откриване на кк „Албена“ пред х-л „Доростор“.
Министерство на туризма приема документи за участие в конкурса за избор на малко известни дестинации за културен туризъм по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България”
Българите пътуват все повече, става ясно от данните на националната статистика за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през второ тримесечие на годината.
Природо-научният музей в София получи втори екземпляр от рядко срещаната в Черно море зелена костенурка, която като цяло обитава топлите морета. Предишният екземпляр е бил дарен през далечната 1898 г.
Отново е септември и отново е време за училище… Идва краят на безгрижните летни игри и началото на една дълга поредица от уроци, домашни и контролни.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Страница 24
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах