сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Всяка година на 18 август, Деня на Успението на Св. Иван Рилски, патрон на българските миньори и работещите в минната промишленост, българската минна общественост чества своя професионален празник - Деня на миньора.
Огромни живи миди са се появили непосредствено по крайбрежната ивица на река Дунав в Русе.
Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации.
На 10 август 1915 г. е осъществен успешен полет на първия български аероплан в Божурище. Той е построен от изобретателя Асен Йорданов.
Тазгодишната реколта от пшеница ще бъде рекордна. Количеството по предварителни данни е между 5,85 и 5,95 млн. тона. Това е повече от миналата 2016 г., когато производството беше 5,66 млн. т., съобщиха от МЗХГ.
През месец август Столична библиотека организира за трета поредна година традиционните летни читални в няколко парка на София.
Нов български университет учреди специална Награда за хуманитаристика в памет на създателя на Университета професор Богдан Богданов.
На 12-ти август 2017 г. е петото издание на Фестивала на солта, което ще бъде на тема „Вдъхновени от езерото“, защото най-соленото Атанасовско езеро е вдъхновение - за природозащитници, артисти, писатели и фотографи.
На 3 август 1980 г. приключват Летните олимпийски игри в Москва. Това е един от най-големите спортни успехи в историята ни и най-доброто представяне на България на олимпиада - печелим 41 медала.
„Никой от странните пътешественици из България не е писал толкова вярно и точно като Ф. Каниц“.
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Страница 23
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах