сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Министърът на околната среда и водите Нено Димов постигна възможно най-благоприятните за страната ни договорености с Европейската комисия по съдебното дело за изградените вятърни генератори в защитена зона „Калиакра“.
Над 100 участници от повече от десет страни, сред които Великобритания, Германия, Италия, Русия, Южна Корея, Китай, Сингапур, Турция, Беларус, са заявили участие в Световния конгрес по биооткрития 2017 (World BioDiscovery Congress 2017).
Цветните чадъри с рекламни надписи покриха плътно плажовете по Южното Черноморие, а върху дюните изникнаха бетонни градове, но мястото където Добруджа среща морето, е феноменално със своята неповторима дива красота.
В събота софиянци имаха възможността в рамките на няколко часа да се повозят безплатно в парк „Княз-Борисова градина“ на един от музейните експонати на Столична община - файтон „Паризер Ландо”, сватбен подарък на княз Фердинанд и Мария-Луиза (1893г.).
На връх Хаджи Димитър в подножието на Бузлуджа днес бяха отбелязани 149 години от гибелта на Хаджи Димитър.
„Продавач на сладолед и говорител по Би Би Си. Кавалер на Почетния легион и на четири смъртни присъди. Поет и белетрист, историк, журналист и художник.“
Пирамидални структури и съоръжения, които са разположени близо до фара на нос "Шабла" и до рибарското селище Кария, привличат туристи по северното Черноморие.
Лятната програма на открито на Софийската опера започва тази година на Белоградчишките скали с атрактивния летен фестивал под името "Опера на върховете - Белоградчишки скали" и се реализира по инициатива на акад. Пламен Карталов, директор на операта.
На 10 юли 1949 година приключва строежът на мавзолея на Георги Димитров - една от най-противоречивите сгради в българската история.
Малко повече от месец след държавните зрелостни изпити Министерството на образованието и науката публикува данни за средните резултати в цялата страна.
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Страница 22
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах