сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
На 1 август 1885 г. в санктпетербургската печатница "Экспедиция госсударственных бумаг" е отпечатана първата българска банкнота. Тя е с номер 000001, номиналът й е 20 лв.
Нов образователен тур стартира в Столичния зоопарк – показно хранене на някои от най-активните и най-посещавани животни.
На 6 август 2017 г се навършват 72 години от атомната бомбардировка над японския град Хирошима.
В началото на месец август в джаз столицата на Балканите – Банско, отново ще можем да чуем едни от най-талантливите музиканти.
На 28, 29 и 30 юли се отбелязват астрономическите горещници. Разминаването с горещниците, отбелязвани от народа (15, 16, 17 юли) идва заради преминаването към юлианския календар, който с времето се отдалечава от григорианския заради повечето високосни години в него.
Денят се приема за подходящ за пътуване, откъдето е и името Пантелей Пътник.
Гара Бов е село в Искърското дефиле, на 50 км североизточно от София. За повечето хора то е една от малките гари, на които експресния влак никога не спира.
Марко Тотев бил блестящ адвокат и нямал нито едно загубено дело. Името му обаче станало нарицателно за лош късмет.
Някога стотици поклонници преминавали пеш през величествената Рила планина, за да достигнат до Светата Рилска обител и да се поклонят пред мощите на Иван Рилски-Чудотворец. Днес пътят все още съществува, но като туристически маршрут, преминаващ покрай Сухото езеро.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов постигна възможно най-благоприятните за страната ни договорености с Европейската комисия по съдебното дело за изградените вятърни генератори в защитена зона „Калиакра“.
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Страница 21
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах