сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

Започна панаирът на колекционерите в Пловдив

20.10.2017 г.

Седмото поред издание на колекционерския панаир "Булколекто" започна днес в Международен панаир - Пловдив.

На откриването беше валидирана най- новата българска марка- тя е част от малотиражен блок-лист, посветен на Световната филателна изложба, която се провежда по същото време в Бразилия и изобразява първия гол на Пеле за бразилския национален отбор през 1957 година.

Марката е направена на базата на снимка, запечатала момента. С този жест българските филателисти приветстват световното братство, което се е събрало в страната, започнала втора в света да печата пощенски марки. Там България в момента има три участия, а в палата №7 на Международния панаир родните колекционери се радват на трите дни срещи и открития.

Валидирането на марката днес бе направено едновременно от Ана Мария Сампайо Фернандес - посланик на Бразилия у нас, Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти и народен представител и Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на "Български пощи".

В рамките на Булколекто ще бъде валидирана още една марка, посветена на големия български писател Йордан Радичков. Тя изобразява негови илюстрации за книгата му "Ние, врабчетата".

Филателисти, нумизмати и антиквари напълниха изложбената площ още преди официалното откриване. Събитието е важно за света на хората, които колекционират, то е най- знаковото в страната и се очаква с интерес. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах