сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Столична библиотека отваря летни читални в парковете на София

5.8.2017 г.

През месец август Столична библиотека организира за трета поредна година традиционните летни читални в няколко парка на София.

Всеки, който иска, може да посети летните читални и да се наслади на четенето на хубава книга сред природата. За най-малките любители на книгите пък са подготвени занимателни книжки за оцветяване.

Тази събота, 5 август читалнята ще е в Борисовата градина. Тя ще работи от 10:00 ч. до 15:00 ч. Следващата събота тя ще е в Южния парк, на 19 август - в парк „Заимов“, а на 26 август - в парк „Св. Троица“ и Западен парк.

Към читалните ще се присъедини новата мобилна библиотека „Библиобус“. Тя разполага с над 700 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.

В него можете да се заемат книги, да се поръчат онлайн и да бъде ползван електронният каталог, електронни бази данни, дигитални платформи. Своите поетични трудове ще представят и известни български писатели като Анжела Димчева, Кристин Димитрова, Иван Ланджев, Мирела Иванова, Роман Кисьов, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Илиана Илиева, Илиян Любомиров и Елисавета Шапкарева, както и приятелите на Столична библиотека от музикална къща „Мюзик Плей“, обещават организаторите. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах