сп. National Geographic - Юни 2017
National Geographic KIDS - Юни 2017
И тази година българският туризъм печели от несигурността в традиционни туристически дестинации като Турция и Египет. Заради терористичната заплаха в тези две страни много чужди туристи се пренасочват към България и нейните курорти, посочва агенция ДПА.
Едни от най-тайнствените eзически ритуали, изпълнявани в Европа, се случват около датата на лятното слънцестоене. В България този празник е известен като Еньовден, отбелязва се на 24 юни и е свързан със събирането на лековити билки.
„Червената стена“ е сред одобрените четири български биосферни резервати от ЮНЕСКО, официално това стана факт на 29-ата сесия на Междуправителствения координационен съвет по Програмата „Човекът и биосферата“.
Една безценна хроника на планинарското движение у нас, с която древният откривателски повик в жилите ви ще се събуди по-силен от всякога.
Вече е отворен Музеят на открито Малтепе в община Марица, близо до село Маноле край Пловдив. До най-голямата тракийска могила в България е изграден археологически комплекс с информационен и експозиционен център, оборудван с многофункционална софтуерна система.
Националният литературен музей, който обяви в началото на тази година дарителска кампания за български книги, предназначени за нашите неделни училища в Чикаго, събра над 1 400 тома класическа и съвременна българска литература.
Съюзът на българските художници представи изложба, посветена на приложното изкуство в Токоху, Япония. окоху е регионът, пострадал най-тежко от голямото земетресение и последвалото цунами през 2011 г.
Черно море е обагрено в тюркоазен цвят. Явлението не е необичайно, но тази година е особено силно.
Резиденцията е построена от цар Борис Трети през 1929 година, който избира мястото заради лечебните свойства на минералната вода.
Ha Побитите камъни, нeдaлeч oт Bapнa, ce издигaт иcпoлини c пpичyдливи фopми. Bиcoчинaтa им дocтигa 8 м, a диaмeтъpът нa няĸoи e oĸoлo 2,5 м.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах