сп. National Geographic - Януари 2017
National Geographic KIDS - Декември 2016
Общата концентрация на токсични химични елементи в черноморските и сладководни риби намалява и е под максимално допустимите граници, определени в ЕС.
Атанасовден се празнува всяка година на 18 януари. Както Антоний, така и Атанасий не спадат към групата на българските светци, но народът ги е възприел като свои след приемане на християнството.
Миналата година бе белязана с две бедствия, почти унищожили пет тютюневи склада в Пловдив, строени в началото на XX век, четири от тях - паметници на културата.
Логото за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. ще съдържа три български символа - кирилицата, шевицата и българския флаг.
Днес от летище София по маршрута София-Рим-Сантяго де Чили-Пунта Аренас заминават две групи учени за да се включат в състава на 25-а Юбилейна Антарктическа експедиция.
Високопроходимата машина „Маниту“ след двегодишно забавяне беше свалена успешно на българския бряг.
Над пет часа продължи дефилето на кукерските групи на стадион „Арена” в град Симитли, в 14-ия традиционен фестивал на кукерските и маскарадни игри.
Всички древни общества са прибягвали до маскирането, за да омилостивят тайнствените сили, от които зависело съществуването им.
Ледоходът по река Дунав достигна до 70 процента при Сомовит.
Мразовита сутрин в цялата страна на Ивановден.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах