сп. National Geographic - Февруари 2017
National Geographic KIDS - Февруари 2017
Навършиха се 144 години от деня, в който Васил Левски увисна на бесилото край София и се превърна в легенда.
Паметникът на Васил Левски в центъра на град София е сред първите паметници, издигнати след Освобождението в новата столица.
Във връзка с подобряване качеството на въздуха в София, Столичната община официално възложи разработването на системата за ранно предупреждение за замърсяване от фини прахови частици.
Изложба с изображения на български светии бе открита в Народно читалище "Просвета 1927" .
Политическият Бай Ганьо от години води борба и се сърди на карикатури, виждате едно число 113 - това е мястото, което България заема в класацията по свобода на словото в света и става ясно, че далеч по-изостанали африкански и азиатски страни са преди нас.
„Св. Анастасий“ – така се е казвал най-красивият и богато украсен православен храм в района на гр. Казанлък
И тази година България ще се включи с инициативи по повод 15 февруари - Международния ден на децата с онкологични заболявания.
Манастирът Св. Константин и Елена край Варна, е единственият на Балканите, в който се съхраняват Мощи на Св.Валентин от град Терни, Италия.
Всички открития, които се извършват по нашите земи, касаещи културното развитие на цивилизациите, живели някога тук, провокират огромен интерес, превръщат се в събития от световна величина.
На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Деня на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах