сп. National Geographic - Април 2017
National Geographic KIDS - Април 2017
На тържествена церемония в Люксембург на 25 април 2005 г. България и Румъния подписват договори за присъединяване към Европейския съюз от 1 януари 2007 г.
През 1995 г. ЮНЕСКО обявява 23 април за Международен ден на книгата и авторското право.
На 14 000 километра, на края на света, сред ледовете човек преживява не усещане за край и смърт, а за безсмъртие.
Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.
Най-старата астрономическа обсерватория на Балканския полуостров, на 120 години, за пореден път събра съмишленици и граждани на София в Борисовата градина по време на Деня на отворените врати на Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".
Богата целодневна програма привлича малки и големи за празника в Драгоман на 22 април.
На 21 април 2017 г. учениците от ІХ и Х –те класове от Училища „Дружба“ решиха да отбележат Международният ден на планетата Земя с проекти на тема „Богатствата на Земята“ и филм на екологична тематика.
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Тракийската гробница при Казанлък е част от голям некропол, разположен недалеч от Севтополис – столицата на древното Одриско царство.
Априловската гимназия е първото светско училище в България. То е основано и поддържано благодарение на даренията на родолюбиви габровци.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах