сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Бразилия разреши продажбата на продукти на основата на канабис за медицинска употреба на хора с рецепта, съобщи АФП.
За пръв път на български език се появява толкова достъпна и научно издържана книга за едни от най-интригуващите обитатели на Земята.
Телекомуникационните технологии, като 5G интернет, се нуждаят от място в електромагнитния спектър - диапазонът на всички възможни електромагнитни излъчвания, който включва микровълни, инфрачервена и ултравиолетова светлина, гама и рентгенови лъчи. Днес това пространство е ограничено.
Задават се нова година и ново десетилетие. Идеалното време да погледнем назад към едни от най-удивителните научни открития през 2019 г.
Защо жирафите имат толкова дълъг врат? Учени от Танзания, Кения, Великобритания и САЩ изясняват как жирафите всъщност се сдобиват с необичайния си ръст.
Въпреки факта, че ерата на пещерните рисунки е приключила много отдавна, хората все още намират части и парчета от предмети на изкуството от древността.
Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания, както и СПИН, ще бъдат главните причини за смъртността на населението през XXI век, съобщава РИА „Новости“.
Черна дупка, която е толкова голяма, че според учените не би трябвало да съществува, беше открита на 15 000 светлинни години от Земята, съобщава „Скай нюз”.
За първи път американски биолози успяха да измерят сърдечният ритъм на син кит – най-голямото живо същество на земята.
Какво общо имат митовете с живота днес и дали тези прастари истории могат да ни помогнат да заживеем в хармония със заобикалящата ни действителност?
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Страница 9
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах