сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
В тъмнината на океанските дълбини рибите са развили своя стратегия как да станат почти невидими.
Вече е въпрос на време да стигнем до Марс. Един от най-важните въпроси, на които остава да си отговорим е: как ще оцелеем след като стигнем до планетата?
Шест години след проследяването на Хигс бозона, субатомната частица, която придава маса на материята, физиците от ЦЕРН заявиха, че са "свидетели" на разпадането й на малки частици, наречени "дънни кварки", предаде АФП.
От началото на седмицата вирусът Западнонилска треска е регистриран в 6 нови общини в Гърция, като броят на заразените е 39 човека, само за сравнение миналата година броят на заразените е бил 10 човека, съобщава МИА.
Учени от Националния природонаучен музей – БАН, Природонаучния музей в Словения и Зоологическия институт „Александър Кьонинг“ в Германия съобщават за нов вид бозайник, описан от българска находка в статия за сп. Bonn zoological Bulletin.
Кафето е част от ежедневието на повечето хора, така както и сутрешния душ. Толкова сме свикнали с него, че се чувстваме неприятно, ако решим някоя сутрин да го пропуснем.
Сиренето е пълно с бактерии и гъби. Начинът по който си взаимодействат може да реши важни научни въпроси.
Чували ли сте някога, че папагалите ара (макао), се изчервяват, подобно на хората в емоционален момент?
Победителите в еволюционна надпревара може би не са най-приспособимите, а най-мързеливите организми, с най-бавен метаболизъм, твърдят учени от Университета на Канзас в Съединените американски щати.
Човек трябва да мисли в бъдеще време, когато става въпрос за рак, казва Уилиям Нелсън, водещ онколог и директор на онкологичния център Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center в университета „Джон Хопкинс“
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах