сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
Учени от университета Тунхай в Тайван обясниха, каква е причината паяжината да не изгнива дълго време, след като паякът я е напуснал.
Ново проучване на университет в Мюнхен показва, че насекомите изчезват, пише Дойче веле.
През 2019 г. се навършват 760 години от обновяването на Боянската църква от севастократор Калоян и 40 години от включването на паметника в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Повече от век процент от приходите от абонаменти за списанието National Geographic отива за финансиране на изследователството по света. Вижте няколко откритя, станали възможни благодарение на това финансиране.
Не избираме скоростта с която вървим – проучване на Университета Дюк в САЩ доказва, че се раждаме бързи или бавни.
Френски учени успяха да открият какво има вътре в мумията на древноегипетска котка, без да я отварят, съобщава Le Figaro, позовавайки се на уебсайта на Института за национални археологически изследвания.
Жан-Клод Юнкер искаше да захвърли на боклука смяната на времето, но чакането това да се случи продължава.
Британското кралско семейство е непрекъснато в центъра на общественото внимание. Но има нещо, което малцина знаят за фамилията им.
„Ирландецът” /ИК „Сиела“/е личната, документална и шокираща изповед на легендарния Франк „Ирландеца“ Шийран – ветеран от Втората световна война, мошеник и поръчков убиец, работил с някои от ключовите фигури на XX век, който споделя пред следователя Чарлз Бранд своя страховит мемоар.
Ново проучване установява, че мъже с наднормено тегло, които тренират преди закуска, изгарят два пъти повече мазнини от онези, които тренират след закуска.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах