сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Климатичните промени ще засегнат размера на ледниците във високите планини, както и количеството и вида на падащите валежи.
Мъртви китове със стомаси пълни с пластмаса плъзнаха по цял свят. Ето какво разбрахме.
София Фредерика Дагмар е принцеса, дъщеря на датския принц Кристиан и на принцеса Луизе. Но не като принцесите в приказките.
Ако спадате към категорията хора, които не могат да спят нощем това не означава непременно, че нещо не ви е наред. Будувате ли за дълги периоди от време без да можете да заспите отново вероятно става въпрос за навик, който европейците са имали в прединдустриални времена.
Дори и да не искате да си признаете, че връзката ви се разпада в крайна сметка ще трябва да се изправите пред фактите - или поне ако по-често се нещастни, отколкото щастливи с партньора си.
За да се разтопи ледът в Западната част на Антарктика ще бъдат нужни два века, но влиянието върху останалата част от света ще бъде фатално: учените очакват за този период морското равнище да се покачи с три метра.
На малко места на планетата археологически разкопки могат с такава скорост да подбудят бунт, да породят опасност от регионална война или да изправят на нокти целия свят.
Арктическата вечна замръзналост се топи много по-бързо от очакваното, преобразявайки терена и освобождавайки въглеродни газове, които могат да ускорят климатичните промени.
В продължила 30 часа среща с глутница полярни вълци на о-в Елсмиър в Канадска Арктика авторът на National Geographic Нийл Шей оценява по нов начин тези бели хищници от тундрата.
Има хора, които могат да ви кажат какво са яли за закуска преди шест месеца и две седмици. Има хора, които затварят вратата след себе си и забелязват в същия момент, че са си забравили ключа вътре.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах