сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Последният опит за свързавне с марсохода „Opportunity“, предприет на 13 февруари, бе неуспешен и във връзка с това работата на роувъра е прекратена, съобщава НАСА на своя уебсайт.
Осите имат надежден механизъм за защита: отровното жило. Но техните яйца – меки, продълговати и неподвижни са уязвими.
Хората не са моногамни в сексуално отношение по същия начин, по който множество птици са.
Научен преглед на броя на насекомите показва, че 40% от видовете претърпяват "драматични темпове на спад" по света, предава Би Би Си.
Тялото ни има една единствена цел: да оцелее. Затова то е изключително адаптивно и се запасява за лоши времена, когато има възможност.
Фотографът Джаник Уиик-Нилсън прави уникални портрети на насекоми, паразити, бактерии и други изключителни малки форми на живот и ги включва в колекция наречена Hidden World.
Докато спим, не само се зареждаме с енергия за следващия ден, но и в тялото ни се случват различни жизнени процеси. Ето защо един спокоен сън е от голямо значение за здравето ни
Дъвката залепва толкова добре, тъй като структурата й се адаптира към всякакви видове повърхности. Всеки, който е настъпвал изплюта дъвка, или по-зле, сядал е върху такава, знае колко е трудно да се махне.
Свива ли ви под лъжичката при мисълта за роботи, които твърде много приличат на хората? Научнофантастични филми като „Аз, роботът“ подклажат страховете ни, че един ден изкуственият интелект ще ни надмине и ще се обърне срещу нас.
Силициевата долина е известна като епицентър на цифровата епоха.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах