сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Boswellia се срещат в региони със суров, сух климат, които са разкъсвани от конфликти бедност и продаването на смолата е често единствения източник на приходи за много от хората в тези райони, което води до прекомерно източване на дърветата.
Според ново проучване някой, който е изневерил на партньора си веднъж, лесно го повтаря.
Въпреки че можете да намерите зелени и жълти ябълки в магазините, червените обикновено са най-търсени. Но, както изглежда, червените ябълки вероятно ще изчезнат от пазара скоро, а за това са виновни климатичните промени.
Гренландия губи леда си седем пъти по-бързо, отколкото през 90-те години, сочи оценка на международен екип от полярни учени, които са прегледали всички спътникови наблюдения за 26-годишен период.
Ново проучване, оглавено от Джорджия Мейсън, поведенчески биолог в Университета Гуелф, Канада, доказва, че хората, които могат да разчитат котешките изражения принадлежат към специален клан: този на „хората общуващи с котки“
Климатичните промени заплашват продоволствените доставки, ако екстремните метеорологични условия засегнат повече от един регион за производство на зърно наведнъж, предупредиха учени.
Групата на учените тръгна към Антарктида, ще изследват и положат основите на българската лаборатория там.
В свят, в който повечето хора се превръщат във все по-апатични, егоистични и затворени, прегръдките ни напомнят, че всички ние сме просто хора, които искат да обичат и да бъдат обичани, нуждаещи се да се свържем на по-дълбоко ниво с малко смислено взаимодействие.
Количеството и качеството на съня ни оказват огромно влияние върху това как се чувстваме през деня. Но, ново проучване, публикувано в списания Human Brain Mapping, доказва, че видът на сънищата също се отразява на емоциите ни.
Едно различно лице на журналиста Ориана Фалачи се разкрива пред нас в „Интервю със себе си. Апокалипсис” – последна битка в името на смелостта, писането и силата на убеждението.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 7
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах