сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
„Поразените” /ИК „Сиела“/ ни препраща към мракобесния период в българската история непосредствено след 9.IX.1944 г., когато след преврат тоталитарният режим се установява в България.
Рискът от ядрена война е нараснал драматично през последните две години, твърдят учени от Принстънския университет.
Работата по строителството на Големия египетски музей край пирамидата в Гиза е на 93% завършена.
Известният биолог Е.О. Уилсън твърди, че хората трябва да превърнат половината от природата на Земята в защитени територии – амбициозен план, чиято цел е да забави масовото изчезване и да запази по-голямата част от биоразнообразието на планетата ни, в това число и хората.
НАСА подписа договор с „Локхийд Мартин“ за производството на между 6 и 12 капсули „Орион“ за осъществяването на мисията „Артемида“ за изследване на Луната до 2030 г.
Астероидът Бену бе заснет от космическия апарат OSIRIS-REx.
Учени откриха защо човек забравя. Забравянето може да е досаден недостатък на ума, но загубата на памет е необходима за добре функциониращия мозък.
Нощните магнитни импулси са сред първите данни засечени от апарата InSight, който също така попадна на доказателства за вероятно наличие на течна вода под повърхността на Червената планета.
Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и има около 19 часа тъмнина всеки ден през зимата, пише Яху Файнанс.
На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от еластична материя, която не се яде и съдържа ароматни и вкусови добавки. Изобретението се смята за първата съвременна дъвка в света.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 5
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах