сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
В бъдеще НАСА планира да изпрати роувъри за изследване на спътника на Юпитер, Европа, но сега трябва да се съсредоточи върху лунните мисии.
Кората на ябълките „убива“ раковите клетки, заявиха изследователи от Университета „Уисконсин“ в Медисън, пише "Медицински форум".
Американската космическа агенция НАСА предупреждава, че 950 астероида заплашват нашата планета с потенциален риск за причиняване на катастрофа в случай на удар със Земята.
Първоначално учените вярвали, че появата на Великобритания се дължи на сблъсъка на две земни формирования: Авалония и Лаврентия.
Голям камък, използван в продължение на години като стопер за врата, се оказа рядък метеорит, струващ хиляди долари, съобщава Би Би Си.
Украйна строи първия си соларен парк в изоставения район около изведената от експлоатация атомна централа „Чернобил“, съобщава Би Би Си.
В пет града в страната Европейските дни на птиците ще бъдат отбелязани с разнообразни събития. Това са София, Хасково, Свищов, Белене и Гоце Делчев.
Само след няколко десетилетия редовните полети до Марс ще бъдат реалност. За да оцелеят в условията на открития космос, астронавтите се нуждаят от сериозна подготовка и подходяща храна.
Междуличностната комуникация е имала много различни посредници през времето. Това, което някога е било телеграма или писмо днес е интернет или смартфон. Какво следва?
Ръкописно писмо от Алберт Айнщайн, известно като „Божието писмо“, с негови мисли за Бог, религията и търсенето на смисъла на съществуването ще се продава на търг в Ню Йорк.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах