сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Астрономи откриха галактически клъстер (суперструктура, съставена от няколко галактики –бел. прев.) на 13 милиарда години, което е най-ранното наблюдавано досега.
Повече от половината от застрашените дървесни видове в Европа, включително конски кестен, са пред риск от изчезване, предупредиха природозащитници, обвинявайки инвазивните видове, масовата сеч и градоустройството за това.
Учени от няколко университета в САЩ създадоха нов “мозъчно-компютърен интерфейс”.
Революционно устройство ще позволява на войниците да контролират военна техника и превозни средства само с мислите си, съобщава „Дейли Стар“.
Гигантски астероид се сблъсква със Земята преди 66 милиона години на територията на днешно Мексико. Сблъсъкът води до изчезването на динозаврите и засяга около 75 процента от живота на Земята.
Учени от Университета в Саутхамптън, Англия, анализират девет дългосрочни изследвания в които участват около половин милиона души и установяват, че две чаши кафе на ден може да намалят риска от цироза с 44%, а рискът от смърт – почти наполовина. Резултатите са публикувани в журнала Alimentary Pharmacolagy and Therapeutics.
Изследователи са открили скрит континент на Земята, но не става дума за Атлантида.
„Поразените” /ИК „Сиела“/ ни препраща към мракобесния период в българската история непосредствено след 9.IX.1944 г., когато след преврат тоталитарният режим се установява в България.
Рискът от ядрена война е нараснал драматично през последните две години, твърдят учени от Принстънския университет.
Работата по строителството на Големия египетски музей край пирамидата в Гиза е на 93% завършена.
Известният биолог Е.О. Уилсън твърди, че хората трябва да превърнат половината от природата на Земята в защитени територии – амбициозен план, чиято цел е да забави масовото изчезване и да запази по-голямата част от биоразнообразието на планетата ни, в това число и хората.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах