сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Усещането за парене и лютив вкус в някои сортове чушки е причинено от веществото капсаицин.
Изстрелването на ракетата Space X Falcon 9, която през август изведе тайвански спътник в орбитата, е предизвикала образуването на 900 км дупка в йоносферата.
Марсоходът Curiosity отбеляза вчера 2000-ят ден от работата му на Марс и този знаменателен ден той отбеляза с фотографиране на залежи от глина, която крие в себе си последните следи от океани на планетата, съобщи НАСА.
Водещи специалисти по палеогенетика възстановиха за пръв път в света геномите на последните неандерталци на Земята, живели в Кавказ и Хървтия.
Вместо да копнеете по космоса, посетете тези места на нашата планета.
Вулканичната активност е изиграла значителна роля за формирането на необходимите условия за образуване на вода на Марс, сочат резултатите от изследване на специалисти от Калифорнийския университет в Бъркли, които бяха публикувани в списание „Нейчър“.
Канадски фотографи наблюдавали непознато мимолетно полярно сияние. Нарекли го „Стив“, а учените се опитват да разберат какво го причинява.

Признат за един от най-големите умове на нашето време, професор Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст.
В тропическите гори на Република Конго учени успяха да заснемат уникално видео на новородено бебе горила едва седмица след появата му на бял свят.
В Южна Африка хората не само са оцелели, но и са се развивали доста добре по време на най-голямото вулканично изригване за последните два милиона години.
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Страница 38
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах