сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
След като направи смайващи и невиждани досега снимки на Слънчевата система и предостави нови данни относно възможността да има живот на някои от спътниците на Сатурн, мисията „Касини-Хюйгенс“ се смята за пълен успех.
Европейски астрономи успяха да заснемат за първи път планета, в процес на нейното формиране.
Кожата е най-големият орган и прозорец към това, което се случва във вашето тяло.
Населението на света наброява 7 милиарда и с всяка секунда то продължава да расте.
Толкова много хора. А да изпъкваш сред тълпата не е лесно. От друга страна някои хора често се чувстват „различни“ от останалите.
Как спътниците се използват за проследяване, в кои области е подходящо да се занимаваме със земеделие, как по-добре да "дишаме"...
Легенда или истина? Млад изследовател се отправя на пътешествие в сърцето на джунглата, за да разбере.
През следващите шест седмици Марс ще бъде изключително ярък. На 31 юли Червената планета ще достигне най-близката си точка до Земята от 2003 г. насам и ще отстои на разстояние от 57,6 милиона километра.
Робот с размерите на топка и наричан „летящия мозък“, защото е програмиран да следва и да си взаимодейства с немски астронавт, беше изстрелян към Международната космическа станция (МКС) с товарния космически кораб „Дракон“ на SpaceX.
Твърдата кора на Марс се е сформирала много бързо след възникването на Слънчевата система, се казва в изследване, според което е възможно необходимите условия за възникване на живот да са се появили много рано на „Червената планета“.
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Страница 36
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах