сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Учени от катедрата по цветни метали и злато на руския институт "МИСиС" под ръководството на поканения от Германия професор Александър Громов, разработи алтернативен екологически чист метод за получаване на гориво от цветни метали.
В Лисабонския университет беше подписано Споразумение за сътрудничество между Португалската полярна програма (PROPOLAR) и Българския антарктически институт (BAI), съобщи проф.Христо Пимпирев.
Новото откритие хвърля светлина върху еволюцията на насекомите и нервната система на ракообразните.
Учените се сдобиха със снимка на ранен стадий от процес на галактическо сливане благодарение на телескопа „Хъбъл“.
Нарича се калциев силикат перовскит (CaSiO3) и учените досега не са го виждали на повърхността на Земята.
Благодарение на изпратените от космическата сонда „Джуно“ данни, учените успяха да научат някои неща за вътрешната структура на най-голямата планета в Слънчевата система - Юпитер, съобщи НАСА.
Огромни астероиди с диаметър до един километър през следващите 32 години повече от 10 пъти могат да се приближат до Земята на опасно разстояние, прогнозира Центърът „Антистихия“.
Сигнал от първите звезди във вселената, роден в космическия сърдечен ритъм след Големия взрив, беше уловен за пръв път, обявиха астрономи и предизвикаха вълнение в целия научен свят.
Спускаемият апарат на космическия кораб "Союз МС-06" с трима членове на екипажа на Международната космическа станция се приземи успешно в степите на Казахстан в сряда сутринта.
Ако се сблъска с Марс, колата Tesla Roadster (изстреляна в космоса от SpaceX), може да зарази планетата със рекордни количества земни бактерии, които да застрашат местния биологичен живот.
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Страница 36
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах