сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Учените се сдобиха със снимка на ранен стадий от процес на галактическо сливане благодарение на телескопа „Хъбъл“.
Нарича се калциев силикат перовскит (CaSiO3) и учените досега не са го виждали на повърхността на Земята.
Благодарение на изпратените от космическата сонда „Джуно“ данни, учените успяха да научат някои неща за вътрешната структура на най-голямата планета в Слънчевата система - Юпитер, съобщи НАСА.
Огромни астероиди с диаметър до един километър през следващите 32 години повече от 10 пъти могат да се приближат до Земята на опасно разстояние, прогнозира Центърът „Антистихия“.
Сигнал от първите звезди във вселената, роден в космическия сърдечен ритъм след Големия взрив, беше уловен за пръв път, обявиха астрономи и предизвикаха вълнение в целия научен свят.
Спускаемият апарат на космическия кораб "Союз МС-06" с трима членове на екипажа на Международната космическа станция се приземи успешно в степите на Казахстан в сряда сутринта.
Ако се сблъска с Марс, колата Tesla Roadster (изстреляна в космоса от SpaceX), може да зарази планетата със рекордни количества земни бактерии, които да застрашат местния биологичен живот.
Ново проучване хвърля светлина върху този застрашен от изчезване вид.
Повишаването на температурите, вследствие на климатичните промени, може да доведе до изчезването на цялата популация кралски пингвини на Антарктида.
Хората ще могат да кацнат на Марс само след 20 години, обяви британският астронавт Тимъти Пик.
28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Страница 35
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах