сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Експертите от космическата агенция на САЩ - НАСА - предполагат, че са открили в проба от повърхността на Червената планета молекули на редица органични съединения, засега с неизвестен произход.
Японската космическа сонда „Хаябуса” 2 (Сокол 2) навлезе в завършватия етап от своя полет към астероида Рюгу, на който трябва да кацне, съобщи в понеделник японската космическа агенция ДЖАКСА (JAXA).
Учени от Многопрофилната болница в Масчузетс, САЩ, изучили така наречените „супер-остаряващи“ хора на възраст над 65 години, които имат мозък като на двайестгодишни.
Антибактериалният агент триклозан, който се съдържа в сапуни, пасти за зъби и перилни препарати, може да доведе рак на дебелото черво, сочат данни на учени от Масачузетския университет в Амхърст.
Трудно е да се опише величието на Земята, гледана от Космоса.
Витамините и хранителните добавки са вече неделима част от хранителния режим на много хора, но има все повече доказателства, че най-популярните от тях са на практика безполезни.
Компанията "Спейс екс" измести напред срока за осъществяване на първия полет с космически туристи до орбита около Луната, съобщи "Уолтстрийт джърнъл".
Кога за последно сте си вземали душ? Повечето хора го правят веднъж на 24 часа. Официален протокол няма, но навсякъде по света хората се къпят поне веднъж дневно.
В човешкия организъм има „втори мозък“, който се намира в червата. Австралийски учени са разкрили как той работи.
Изследователи от Токийския университет създадоха биохибриден робот, който е изграден на основата на жива мускулна тъкан от плъх, метален скелет и пластмаса.
27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Страница 34
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах