сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Астероидите са спомогнали за образуването на живота на Земята. Астрономите ги изучават, за да разберат повече за другите слънчеви системи.
Илън Мъск е хвърлил око на Марс, Джеф Безос се е устремил към Луната, Ричърд Брансън иска да развива космически туризъм. Някои смятат, че за начало трябва да спасим Земята.
В центъра на Млечния път учени откриха множество черни дупки. Наличието им предполага още по-голям брой пръснат из нашата галактика.
Микробното изкуство или агар арт е произведение, създадено чрез култивиране на бактерии, дрожди и микроскопични гъби. Те се събират с тампон, сеят се върху хранителна среда и след 24 до 48 часа прорастват и стават видими за нас.
Преди 39 години България става шестата страна, изпратила човек в Космоса.
Компанията Orion Span, която се занимава с космически технологии, обяви плановете си да изпрати първия луксозен космически хотел в земна орбита през 2021 г. Според компанията станцията „Аврора“ ще бъде готова да посрещне първите си гости през 2022 година.
Ако бяхте червен корал щяхте да имате време да свършите много неща, преди да си отидете от този свят. Друг е въпросът какви щяха да са те.
Успешно приключи XXVI Национална антарктическа експедиция.
Релаксиращо накисване в гореща вана е похвално средство за облекчаване на стреса, но предимствата не се ограничават до хората – те важат и за маймуни, които също се възползват от времето в спа, твърдят изследователи в Япония.
Международна група астрономи откри най-отдалечената от Земята единична звезда, която е разположена на разстояние от 9 млрд. светлинни години.
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Страница 33
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах