сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Над 90 български и руски изобретения на първия у нас Международен младежки фестивал „От винта!”
НАСА разпространи нови снимки на мъглявината Небула заснети от космическия телескоп Хъбъл, в чест на 28-мия му рожден ден, който беше на 20-ти април.
В Деня на Земята НАСА ви кани да създадете и споделите вашето собствено мнение за нашата планета, да помогнете в борбата срещу комарите, разнасящи болести и да наблюдавате летателния цикъл на станциите, наблюдаващи Земята.
Йордания може да послужи за пример на други морски дестинации.
На 14 март 2018 г. светът загуби професор Стивън Хокинг. Вероятно най-забележителното в смъртта му бе фактът, че успя да доживее 76 години, при положение, че лекарите не му даваха и 23.
Осеяният със скъпоценни камъни метеорит, който падна в Судан, носи информация за протопланетите, които вероятно са съществували в бурното минало на нашата Слънчева система.
Наскоро публикувани изчисления подкрепят това, което учените се опитват да обяснят от дълго време, но без ефект: изкарването на токсини чрез потене е мит.
Орбиталната обсерватория TESS (англ. Transiting Exoplanet Survey Satellite) за търсене на екзопланети и изучаване на атмосферата им ще бъде изстреляна на 16 април.
Астероидите са спомогнали за образуването на живота на Земята. Астрономите ги изучават, за да разберат повече за другите слънчеви системи.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах