сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Нови открития променят старите възгледи за птерозаврите – най-големите, най-свирепите и най-чудатите животни, летели някога
Учените разпознаха генома на вирусен щам на причинителя на хепатит В, открит в мумифицираното тяло на малко дете, починало през XVI век.
Учени окончателно отхвърлиха теорията за гигантска извънземна структура около мистериозната звезда „Таби“, с която се търсеха обяснения за силните и понякога внезапни и продължителни промени в светлината й.
Учени намериха начин да приспособят какаовото дърво към глобалното затопляне
Явлението обикновено се наблюдава в северните географски ширини, но през зимата се вижда и на юг.
Великото противостоене между Марс и Земята, когато двете съседни планети ще се приближат до минимално разстояние, пълно лунно затъмнение, традиционните сезонни метеоритни потоци или „дъждове“ - 2018 година ще бъде богата на астрономически явления, които ще могат да се наблюдават от Земята.
За радост на астрономическите ентусиасти на 1 и 2 януари Луната ще бъде по-близко до нашата планета, отколкото ще се намира през цялата 2018 г. - съответно на 356 565 и 356 846 километра.
Нов вид гигантски тихоокеански октопод бе открит от изследователи на Университета в Аляска, съобщи изданието Earther. Смята се, че той е най-големият екземпляр на октоподите.
През 2017 г. научихме много – миньори попаднаха на изключително добре запазена вкаменелост от динозавър и археолози успяха да датират предполагаемата гробница на Иисус. Но ето няколко загадки, които останаха неразбулени през тази година.
Астронавтът от НАСА, направил първата в историята "свободна" разходка в Космоса почина на 80-годишна възраст.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах