сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Нов метод за анализ на снимки помогна на научния екип на телескопа „Кеплер“ да бъдат открити около 20 по-рано неизвестни планети, приличащи по своите размери, маса и други свойства на Земята.
Астрономът Жил Кутюр от Квебекския университет в Монреал, Канада, допуска, че в миналото в Слънчевата система е проникнала втора звезда.
Междуинституционална група с представители на президентството, изпълнителната власт и научните среди ще работи за създаването на научен, образователен и медицински център в София с технология от ЦЕРН, в който да се провеждат експерименти от международни учени и лечение на онкологични заболявания за пациенти от Югоизточна Европа.
Международен екип палеонтолози откри фосилни отпечатъци на стъпало с три пръста на нов вид гигантски месояден динозавър.
Близо 400 мистериозни каменни структури бяха открити в пустинята на Саудитска Арабия от австралийски учени с помощта на Google Earth.
Изследователи от Политехническия университет в Петербург разработиха начин за блокиране на бактериалната антибиотична резистентност чрез използване на малки протеини, наречени пептидни инхибитори (блокиращи агенти).
Падането на части от още един неизгорял изцяло в земната атмосфера съветски разузнавателен спътник се очаква на 23 октомври, уточни американска онлайн служба за следене на космически полети.
За бозайник, различен от човека, използването на предмет като част от ухажването е нещо почти нечувано досега – затова новото откритие е толкова сензационно.

Мръсен въздух в Индия и Китай, замърсена вода в Субсахарска Африка, токсични мини и комбинати в Южна Америка – замърсяването по света е причина за 9 млн. смъртни случая годишно, или един от всеки шест.
Китайски астрономи от държавната обсерватория заявиха, че границите на Млечния път са с 26 процента по-широки, отколкото се приемаше досега, съобщи китайската академия на науките.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах