сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019
Украйна строи първия си соларен парк в изоставения район около изведената от експлоатация атомна централа „Чернобил“, съобщава Би Би Си.
В пет града в страната Европейските дни на птиците ще бъдат отбелязани с разнообразни събития. Това са София, Хасково, Свищов, Белене и Гоце Делчев.
Само след няколко десетилетия редовните полети до Марс ще бъдат реалност. За да оцелеят в условията на открития космос, астронавтите се нуждаят от сериозна подготовка и подходяща храна.
Междуличностната комуникация е имала много различни посредници през времето. Това, което някога е било телеграма или писмо днес е интернет или смартфон. Какво следва?
Ръкописно писмо от Алберт Айнщайн, известно като „Божието писмо“, с негови мисли за Бог, религията и търсенето на смисъла на съществуването ще се продава на търг в Ню Йорк.
Нобеловата награда по медицина за 2018 г. е присъдена на Джеймс Алисън и Тасуку Хонджо, разработили нов метод за имунотерапия при рак, съобщи Нобеловият комитет в Каролинския медицински институт.
Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата ера. Слънчевите лъчи не са като всички предходни месеци на 2018 г., а ултравиолетовото излъчване бързо намалява.
Екип учени от Института по криобиология и хранителни технологии представиха експериментална разработка на бира с добавяне на боровинки и арония, с които антиоксидантите в пивото могат да бъдат повишени с 34 - 55%.
Регионален исторически музей - София реализира изложбата "Птиците на Европа".
Сканирането на планети за специфична светлина, отразявана от растенията, може да разкрие наличието на потенциален живот и може да ни каже с каква скорост напредва еволюцията там.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах