сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
От газовете в атмосферата до сателитите в Космоса Земята изпраща много сигнали, че съществува.
Въпреки че има официална версия, все още не е ясно как е починал първият човек отишъл в космоса.
Учени се надяват новото им изследване на реши споровете за произхода на Ата - естествено мумифицирано миниатюрно тяло намерено в чилийската пустиня.
Усещането за парене и лютив вкус в някои сортове чушки е причинено от веществото капсаицин.
Изстрелването на ракетата Space X Falcon 9, която през август изведе тайвански спътник в орбитата, е предизвикала образуването на 900 км дупка в йоносферата.
Марсоходът Curiosity отбеляза вчера 2000-ят ден от работата му на Марс и този знаменателен ден той отбеляза с фотографиране на залежи от глина, която крие в себе си последните следи от океани на планетата, съобщи НАСА.
Водещи специалисти по палеогенетика възстановиха за пръв път в света геномите на последните неандерталци на Земята, живели в Кавказ и Хървтия.
Вместо да копнеете по космоса, посетете тези места на нашата планета.
Вулканичната активност е изиграла значителна роля за формирането на необходимите условия за образуване на вода на Марс, сочат резултатите от изследване на специалисти от Калифорнийския университет в Бъркли, които бяха публикувани в списание „Нейчър“.
Канадски фотографи наблюдавали непознато мимолетно полярно сияние. Нарекли го „Стив“, а учените се опитват да разберат какво го причинява.

23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах