сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Супербактериите, на които не действат антибиотиците, се срещат три пъти по-често в червата на сърфистите, отколкото при останалите хора. Това се казва в статия, публикувана в списание Environment International.
Злоупотребата със сол води до слабоумие и предизвиква инфаркт, защото солената храна стимулира размножаването на имунни клетки, блокиращи производството на азотен оксид, жизненоважна молекула за здравето на мозъка и сърцето.
Орбитата на Международната космическа станция (МКС) ще бъде качена в сряда с около 600 метра с помощта на двигателите на модула "Звезда", предаде ТАСС като се позова на руския Център за управление на полетите.
През септември 2015 учени обявиха, че на Марс има течаща вода. Разгледайте някои от снимките в подкрепа на това твърдение.
Нови снимки на НАСА показват пластове лед под еродирали скали – ценен дар за хората, които ще обитават планетата в бъдеще.
Японският астронавт Норишиге Канай се извини за съобщението, че е пораснал с 9 см за 3 седмици в космоса. В действителност той е порасъл само с 2 см. Канай призна, че е сгрешил в измерванията си.
Израелска компания отгледа най-малкия домат, който е с големина на боровинка.
Японският космонавт Норишиге Канай е отчел увеличение на ръста си с 9 см след едва триседмично пребиваване на Международната космическа станция.
Американският астронавт Джон Йънг, летял два пъти до Луната, почина на 88 години, съобщиха от НАСА.
Нови открития променят старите възгледи за птерозаврите – най-големите, най-свирепите и най-чудатите животни, летели някога
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах