сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
Какво общо имат митовете с живота днес и дали тези прастари истории могат да ни помогнат да заживеем в хармония със заобикалящата ни действителност?
Шахматна фигура, намерена неотдавна от археолози в Йордания, може да е най-старата в света.
Под ръководството на Урсула Атенщет от университета в Грац, Австрия, в три поредни проучвания, екип психолози изследва доколко положително – или отрицателно – жените и мъжете гледат на бившите си романтични партньори. Резултатите показват, че има ясна разлика между мъжете и жените.
Почти всяка галактика във Вселената има в основата си свръхмасивна черна дупка, но международен екип от изследователи за първи път откри галактика, която има три.
Топенето на ледовете в резултат на климатичното затопляне, чието темпо значително се ускори през последните години, е снимано с фотоапарат от чешкия учен Фридрих Симони (1813-1896) още през 1880г.
Европа, ледената луна на Юпитер, вероятно таи живот в дълбините на океана си. Миналата седмица НАСА обяви в прессъобщение, че учени са измерили водни изпарения на Европа.
Около една трета от тропическите африкански растения са заплашени от изчезване, показва ново проучване, цитирано от Би Би Си.
Зимата е по-голяма вероятността човек да хване въшки – много по-чест е контактът между децата, носят се шапки, шалчета.
Като се опират на сведения чак до края на 2018 г., авторите поставят на дневен ред най-важния въпрос: В опасност ли е демокрацията и можем ли да я спасим?
Суматранските носорози са вече изчезнал вид в Малайзия. Последният женски носорог в страната, Иман, почина от рак в събота, съобщиха малайзийските власти.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах