сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Бащата на Бил Гейтс разказа в скорошно интервю за юношеските години на шефа-милиардер на Майкрософт. Оказва се, че младият Бил е обожавал да чете.
България е предпочитано място за зимуване на редица водолюбиви птици. Само в района на Свищовско-Беленската низина зимуват близо 75 хиляди големи белочели гъски.
На затлъстяването в най-голяма степен влияе начинът на живот, а не генетичната предразположеност, смятат учени, чието изследване е публикувано в списание JAMA Cardiology.
Оскъдната вода на Марс може да изчезне по-бързо от очакваното.
Болката си има предназначение: самосъхранението.
Колкото повече учените изследват микробите, които живеят в нас, толкова повече научават за изненадващото влияние на тези миниатюрни организми върху това какво правим, мислим и чувстваме.
Можем ли едновременно и да нахраним 10 млрд. души през 2050 г., и да опазим околната среда? Група учени от 16 страни казват „да“.
Йогата – духовна практика, произхождаща от Индия, е протегнала нашироко крайниците си.
Излезе на български език първият том от мащабното историческо изследване на лорд Алън Бълок „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ /Издателство Милениум/.
Едва ли има друг писател, философ и есеист, тясно обвързан с нашата епоха и опитващ се да я обясни с толкова проникващ и широк, критичен и тоничен, информиран и смирен поглед, като Цветан Тодоров.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах