сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Социално-икономическото положение на човека е свързано с анатомията и функционалността на мозъка, твърдят в своя работа учени от Тексаския университет.
Ставането рано сутрин е мъчение почти за всеки, но това важи с особена сила за „совите“. или на технически език: хората със синдром на забавена фаза на съня.
В началото на февруари компанията на Илън Мъск SpaceX изпрати най-мощната ракета Falcon Heavy, заедно с автомобила Tesla Roadster, за тестови полет в космоса с цел да обиколят Марс.
Група астрономи от различни страни под ръководството на японския учен Такуя Хашимото откри с помощта на радиотелескоп в най-далечната известна галактика MACS1149-JD1 следи от кислород.
Най-смъртоносната опасност за астронавтите - радиацията - е невидима за очите.
Астероид с размерите на футболно игрище премина на много близко разстояние от земята, без да има никакъв опасност от сблъсък, съобщиха от НАСА.
Група италиански изследователи разкри дългогодишната тайна на устойчивостта на наклонената кула в Пиза, съобщава на сайта си Бристолският университет.
Към Земята се приближава "изчезналият" астероид 2010 WC9, съобщава EarthSky като се позовава на служителите в британската обсерватория Northolt Branch.
Книгата „Първите седем“ е побрала изключителния опит на топалпиниста Боян Петров, придобит на седем от най-високите върхове на планетата.
Надеждата на много начинаещи астрономи e да направят космическо откритие с голяма значимост. Това е искал и Джо Уайт, който изследва отблизо снимки на Марс, направени от НАСА.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах