сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Книгата „Първите седем“ е побрала изключителния опит на топалпиниста Боян Петров, придобит на седем от най-високите върхове на планетата.
Надеждата на много начинаещи астрономи e да направят космическо откритие с голяма значимост. Това е искал и Джо Уайт, който изследва отблизо снимки на Марс, направени от НАСА.
Едно от най-важните неща, които ни се случват по време на сън, е процесът на прочистване: сънят ни помага да изчистим мозъка си от токсините.
НАСА иска да разгадае най-голямата мистерия на Червената планета и оргaнизира мисия до сърцевината й.
Консумацията на големи количества шоколад може да възстанови и дори да подобри зрението, установиха американски биолози.
Проучването е първо по рода си. Учени искат да изстрелят балони с вода в стратосферата, като по този начин ще тестват техника, която блокира слънчевите лъчи.
Фактът, че дебелите хора не могат да ограничат количеството храна, което поемат, може да се дължи на понижен енергиен статус на мозъка.
Британски и американски учени ще ръководят 5-годишно проучване за изследване на стабилността на глетчера Туейс.
Телата ни излъчват стотици летливи органични съединения, които определят собствената ни миризма. Когато сме болни или неразположени промените в тези химически вещества влияят на начина по който миришем.
Преди повече от 500 години над 140 деца са били принесени в жертва в Перу. Каква може да е била причината?
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах