сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Повишаването на температурите, вследствие на климатичните промени, може да доведе до изчезването на цялата популация кралски пингвини на Антарктида.
Хората ще могат да кацнат на Марс само след 20 години, обяви британският астронавт Тимъти Пик.
Обемът на човешкия мозък постоянно се е увеличавал през последните три милиона години.
По-малко от месец преди окончателното приключване на 26-та Национална антарктическа експедиция, от базата ни „Св. Климент Охридски" на остров Ливингстън, получихме информация за изпълнението на научната и логистична програма, съобщи ръководителят на експедицията проф. дн Христо Пимпирев.
Американската компания SpaceX изведе в орбита три изстреляни от нея сателита.
На глинен печат отпреди 2700 години, намерен в Йерусалим, е изписано името на Исая, което е първото споменаване на пророка извън Библията.
Британски палеонтолози откриха, че първите сухоземни растения са се появили на Земята преди около 500 милиона години, т.е. с над 100 милиона години по-рано, отколкото се смяташе преди.
Научно постижение доближава изследователите до отглеждане на човешки органи за медицинска трансплантация.
За първи път археолози попадат на следи от подобна зловеща практика в Скандинавия през периода на мезолита и не могат да намерят обяснение за нея.
Геолози от университета в Кобе откриха край бреговете на Япония супервулкан, съдържащ 34 кубически километра магма, който в случай на изригване може да отнеме живота на повече от 100 милиона души.
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах