сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
Изчезването на човешкия род може да присъства само в кошмарите, но има много начини, по които може да се случи.
Планини на дълбочина 660 км на границата между горната и долната мантии на Земята бяха открити от учени от Принстънския университет и Института по геология и геофизика на Китай, съобщи Phys.org.
Последният опит за свързавне с марсохода „Opportunity“, предприет на 13 февруари, бе неуспешен и във връзка с това работата на роувъра е прекратена, съобщава НАСА на своя уебсайт.
Осите имат надежден механизъм за защита: отровното жило. Но техните яйца – меки, продълговати и неподвижни са уязвими.
Хората не са моногамни в сексуално отношение по същия начин, по който множество птици са.
Научен преглед на броя на насекомите показва, че 40% от видовете претърпяват "драматични темпове на спад" по света, предава Би Би Си.
Тялото ни има една единствена цел: да оцелее. Затова то е изключително адаптивно и се запасява за лоши времена, когато има възможност.
Фотографът Джаник Уиик-Нилсън прави уникални портрети на насекоми, паразити, бактерии и други изключителни малки форми на живот и ги включва в колекция наречена Hidden World.
Докато спим, не само се зареждаме с енергия за следващия ден, но и в тялото ни се случват различни жизнени процеси. Ето защо един спокоен сън е от голямо значение за здравето ни
Дъвката залепва толкова добре, тъй като структурата й се адаптира към всякакви видове повърхности. Всеки, който е настъпвал изплюта дъвка, или по-зле, сядал е върху такава, знае колко е трудно да се махне.
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах