сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Орбитата на Международната космическа станция (МКС) ще бъде качена в сряда с около 600 метра с помощта на двигателите на модула "Звезда", предаде ТАСС като се позова на руския Център за управление на полетите.
През септември 2015 учени обявиха, че на Марс има течаща вода. Разгледайте някои от снимките в подкрепа на това твърдение.
Нови снимки на НАСА показват пластове лед под еродирали скали – ценен дар за хората, които ще обитават планетата в бъдеще.
Японският астронавт Норишиге Канай се извини за съобщението, че е пораснал с 9 см за 3 седмици в космоса. В действителност той е порасъл само с 2 см. Канай призна, че е сгрешил в измерванията си.
Израелска компания отгледа най-малкия домат, който е с големина на боровинка.
Японският космонавт Норишиге Канай е отчел увеличение на ръста си с 9 см след едва триседмично пребиваване на Международната космическа станция.
Американският астронавт Джон Йънг, летял два пъти до Луната, почина на 88 години, съобщиха от НАСА.
Нови открития променят старите възгледи за птерозаврите – най-големите, най-свирепите и най-чудатите животни, летели някога
Учените разпознаха генома на вирусен щам на причинителя на хепатит В, открит в мумифицираното тяло на малко дете, починало през XVI век.
Учени окончателно отхвърлиха теорията за гигантска извънземна структура около мистериозната звезда „Таби“, с която се търсеха обяснения за силните и понякога внезапни и продължителни промени в светлината й.
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах