сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
Испански учени проведоха проучване сред 30 000 души, вследствие на което откриха връзка между месеците на раждане и някои болести.
Растенията, насекомите и организмите, които са от решаващо значение за производството на храна, бележат рязък спад, твърди ООН.
Осем български пещерняци ще участват в международна пещерно-изследователска експедиция в солните пещери на планината Содом, Израел. Експедицията ще се проведе от 21 февруари до 4 март 2019 г.
Все повече хора се местят да живеят в градовете. Как да възстановим връзката си с природата?
133-годишна бутилка с бира, открита сред останките на потънал кораб, може би крие тайни съставки за нов вид пенлива течност.
Успехът не е свързан с възрастта. Това установиха екип учени с ръководител Алберт-Ласзло Барабаси, който публикува изводите в книгата:The Formula: The Universal Laws of Success.
Когато намерите своята половинка не я пускате лесно да си тръгне. Същото важи и при животните, които буквално се залепват за партньорите си – някои за кратко, други за часове, а трети до гроб.
В периода 2031-2035 г. Русия планира да изстреля към Луната многоразов космически кораб за транспортиране на товари, тежък луноход за добив на полезни изкопаеми и модули за лунната база, съобщи в неделя РИА Новости, позовавайки се на източник от ракетно-космическия отрасъл.
Учените от University of Arizona са изследвали разликата в размера на мозъка при различните породи кучета. Резултатът: по-големите кучета с по-големи мозъци имат по-добра краткотрайна памет и по-добър самоконтрол от по-малките кучета, според проучването, публикувано в списание Animal Cognition.
Повече от 20 древни структури, някои от които датират от бронзовата епоха, са били открити из цяла Ирландия, след като Google Earth е актуализирала своите сателитни изображения със снимки, направени по време на засушаването през миналото лято.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Страница 24
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах