сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Илън Мъск е хвърлил око на Марс, Джеф Безос се е устремил към Луната, Ричърд Брансън иска да развива космически туризъм. Някои смятат, че за начало трябва да спасим Земята.
В центъра на Млечния път учени откриха множество черни дупки. Наличието им предполага още по-голям брой пръснат из нашата галактика.
Микробното изкуство или агар арт е произведение, създадено чрез култивиране на бактерии, дрожди и микроскопични гъби. Те се събират с тампон, сеят се върху хранителна среда и след 24 до 48 часа прорастват и стават видими за нас.
Преди 39 години България става шестата страна, изпратила човек в Космоса.
Компанията Orion Span, която се занимава с космически технологии, обяви плановете си да изпрати първия луксозен космически хотел в земна орбита през 2021 г. Според компанията станцията „Аврора“ ще бъде готова да посрещне първите си гости през 2022 година.
Ако бяхте червен корал щяхте да имате време да свършите много неща, преди да си отидете от този свят. Друг е въпросът какви щяха да са те.
Успешно приключи XXVI Национална антарктическа експедиция.
Релаксиращо накисване в гореща вана е похвално средство за облекчаване на стреса, но предимствата не се ограничават до хората – те важат и за маймуни, които също се възползват от времето в спа, твърдят изследователи в Япония.
Международна група астрономи откри най-отдалечената от Земята единична звезда, която е разположена на разстояние от 9 млрд. светлинни години.
На 31 март 1966 г. в орбита около луната е изстрелян съветският апарат Луна 10, чиято цел е да изследва естествения спътник на Земята.
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Страница 22
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах