сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
Националният природонаучен музей в София отбеляза 130-годишнина от създаването си с тържествено събрание в зала „Марин Дринов“ в Българската академия на науките.
Американската космическа агенция НАСА очевидно иска да изпрати космически кораб на Тритон, най-големия естествен спътник на Нептун. Той е повече от тридесет пъти по-далеч от Слънцето, отколкото Земята.
Малко въпроси разпалват по-разгорещени дебати в медицинските среди от традиционната китайска медицина.
През последните няколко години в малайзийския град Сабах на остров Борнео все по-често биват откривани особено високи дървета от вида Shorea faguetiana.
Неправилните диети причиняват ранната смърт на 11 милиона души всяка година, показва мащабно проучване.
Много отдавна Средиземно море е било известно като Средно море, защото от векове е осигурявало основното средство за комуникация между империите и цивилизациите. Днешното Средиземно море си възвръща голяма част от това историческо наследство.
Новото крило може напълно да промени начина на летене
Ново проучване показва, че когато става въпрос за рак при жените, пиенето на бутилка вино седмично има същия ефект като пушенето на десет цигари за същия период
НАСА искаше да остане в историята с първата изцяло женска мисия в Космоса
Като се има предвид безкрайното космическо пространство и милиардите планети само в нашата галактика, е малко вероятно единственият интелигентен живот да е тук, на Земята. Защо тогава досега не сме се свързали с извънземни?
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Страница 20
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах