сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
„Апокалиптична“ прашна буря, градушки и порои връхлетяха засегнатите от сушата райони на Австралия през уикенда, като гръмотевици и гигантска градушка удариха източното крайбрежие, докато екстремните метеорологични модели се сблъскаха в опустошената от огън държава-континент, пише АФП.
Черноморската скумрия, която се срещаше в Черно море, вече я няма, защото популацията й се е изчерпала.
Въпреки че политическата раздяла на Лондон с Европейския съюз е една от основните теми на новините през последните години, първото отделяне на Британия от Европа започва още преди 450 000 години.
Според изследване през 2030 г. за първи път в световен мащаб ще се продават повече електрически автомобили отколкото коли с двигатели с вътрешно горене.
Последните десет години доказаха, че климатични промени категорично има, сочи последният доклад на Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания (НАОАИ), и че ситуацията може и да се влоши.
С помощта на сателити, изкуствен интелект и художествен стил от началото на XX век картограф създава забелжителни изображения на променените от човека пейзажи.
Австралийски учени откриха фосилите на най-големия динозавър, намиран някога на континента.
Учени доказаха, че захарта действа на мозъка също като наркотиците – променя химията и предизвиква зависимост.
Най- честите причини двойките да се карат помежду си нямат нищо общо с изневерите или отглеждането на децата.
Уморени ли сте? Е, не само вие: все повече хора не могат да спят. Сега учени откриват изумително прост начин да контролират смущенията в съня: витамин D.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах