сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
За пръв път на български език се появява толкова достъпна и научно издържана книга за едни от най-интригуващите обитатели на Земята.
Телекомуникационните технологии, като 5G интернет, се нуждаят от място в електромагнитния спектър - диапазонът на всички възможни електромагнитни излъчвания, който включва микровълни, инфрачервена и ултравиолетова светлина, гама и рентгенови лъчи. Днес това пространство е ограничено.
Задават се нова година и ново десетилетие. Идеалното време да погледнем назад към едни от най-удивителните научни открития през 2019 г.
Защо жирафите имат толкова дълъг врат? Учени от Танзания, Кения, Великобритания и САЩ изясняват как жирафите всъщност се сдобиват с необичайния си ръст.
Въпреки факта, че ерата на пещерните рисунки е приключила много отдавна, хората все още намират части и парчета от предмети на изкуството от древността.
Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания, както и СПИН, ще бъдат главните причини за смъртността на населението през XXI век, съобщава РИА „Новости“.
Черна дупка, която е толкова голяма, че според учените не би трябвало да съществува, беше открита на 15 000 светлинни години от Земята, съобщава „Скай нюз”.
За първи път американски биолози успяха да измерят сърдечният ритъм на син кит – най-голямото живо същество на земята.
Какво общо имат митовете с живота днес и дали тези прастари истории могат да ни помогнат да заживеем в хармония със заобикалящата ни действителност?
Шахматна фигура, намерена неотдавна от археолози в Йордания, може да е най-старата в света.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах