сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
Значителна част от културното наследство на човечеството е изправена пред големи предизвикателства. Ето няколко примера на уникални сгради, застрашени от изчезване поради най-различни причини.
Странният феномен започна през май тази година и астрономите казват, че никога не са виждали нещо подобно през последния четвърт век.
Учени са разработили метод по който да тестват кръвта, за да преценят дали човек ще умре през следващите пет до десет години. Проучването е публикувано в журанала Nature Communications.
Много девически училища в САЩ са изисквали от момичетата да копират или да рисуват карти, за да усвоят умения, които може да са им полезни по-нататък в живота.
Кафето е убиец на умората номер едно. И ако нищо друго не помогне, тогава е нужна кратка дрямка в обедната почивка. Но комбинацията от двете е наистина ефективна.
Американската армия тества нова форма за наблюдение: балони на голeми височини.
Какво е икигай (от „ики“ – да живея, и „гай“ – причина) пита в книгата си „Малка книга за икигай“ (ИК „Сиела“) японският изследовател Кен Моги и ни кани на своята експедиция, за да ни докаже как икигай може да бъде достъпен за всеки от нас.
От необичайни глациални долини до странни басейни със сяра тези места помагат на учените да изследват отвъд пределите на нашата планета.
Астрономи обявиха значително откритие в слънчева система на 111 светлинни години от нас.
Наскоро починалият бивш шеф на „Фолксваген“ Фердинанд Пиех бе един от най-успелите хора с дислексия.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах