сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020
От колелото до ракетата – с хилядолетията хората са измислили много неща. За доста от тях човекът е почерпил вдъхновение от природата.
В някои училища в Китай наблюдават учениците в класните стаи с помощта на изкуствен интелект.
Френски учени доказаха невъзможността за съществуването на каквито и да било бактерии в долината Далол в Етиопия.
Летящите балони над Кападокия са най-известната атракция в тази изумителна и богата с исторически паметници област в Турция. Разходката над Кападокия обаче има смисъл само и единствено, ако преди това си почувствал душата й.
Все повече двойки по света се развеждат – и то често след кратко съжителство.
Ако за част от секундата се унесете – например докато гледате монитора на компютъра или сте зад волана – най-вероятно сте преживели т.нар. секунден сън, пише Business insider. Това се случва, когато части от мозъка изключват за миг. Това означава, че нито спите напълно, нито сте съвсем будни.
Джогингът ни държи в добра форма и здраве. Това със сигурност е така. Но колко често трябва да ходим пеша, за да живеем по-дълго и да сме по-здрави?
Учени от университета Тунхай в Тайван обясниха, каква е причината паяжината да не изгнива дълго време, след като паякът я е напуснал.
Ново проучване на университет в Мюнхен показва, че насекомите изчезват, пише Дойче веле.
През 2019 г. се навършват 760 години от обновяването на Боянската църква от севастократор Калоян и 40 години от включването на паметника в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах