сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Тези впечатляващи снимки са направени от астронавти на борда на Международната космическа станция. Селекцията е направена от екип на космическия център на НАСА „Джонсън“.
Въпреки че магнитното поле и фотосинтезата на растенията помагат за запазването на земната атмосфера, в космоса всеки ден изтичат по няколко тона кислород.
Немски учени от Института за изследване на метаболизма „Макс Планк“ обясниха причината за лакомията.
Проучвайки древна китайска философия, сексологът Трейси Кокс изгражда теория, че лицето разкрива всичко, което трябва да знаем за партньора по отношение на любовта и секса, доколко е освободен, верен, топъл, с въображение...
На северната граница на древна Бактрия, която някои учени свързват с прародината на прабългарите, е открита единна фортификационна система от III век пр.н.е., която е защитавала границите на страната от набезите на номадите.
Планетата Сатурн е известна с пръстените си около нея. Но тази визия скоро може да се промени
Това е е най-късият ден в годината, но началото на зимата бележи и началото на приближаването на слънцето към дългите топли дни на лятото.
Тази година Международната космическа станция (МКЦ) отбеляза своя 20-те рожден ден. Вече са изминали две десетилетия от изстрелването на първия етап на станцията в орбита от руска ракета.
През 2018 г. учените направиха впечатляващи открития в области, като пътуване в Космоса, медицина, археология, хранене и наука

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Страница 18
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах