сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Изследователи от Токийския университет създадоха биохибриден робот, който е изграден на основата на жива мускулна тъкан от плъх, метален скелет и пластмаса.
Световната здравна организация предупреждава за опасна храна, която дълго време се е считала за здравословна, но всъщност причинява над 500 000 смъртни случая годишно.
Много хора с прекомерно тегло подценяват дневния прием на калории и поради това не могат да свалят килограми.
При мъжете, както и при жените, кожата служи като щит, сензор, отразява емоциите ни, а когато си правим пиърсинг или татуировка – служи и като средство за изразяване. Но знаете ли, че кожата се различава в зависимост от пола?
67-годишният мултимилионер, собственик на конгломерата „Върджин груп“, сър Ричард Брансън заяви пред Би Би Си, че е започнал обучението си за астронавт и ще предприеме първото си пътешествие в Космоса.
Американският астронавт Алън Бийн, който е четвъртият човек, стъпил на Луната, почина на 86-годишна възраст в болница, съобщи американската космическа агенция НАСА на сайта си.
Над 1/3 от живота си прекарваме в леглото, но според микробиолога Филип Тиерно от Нюйоркския универстиет това място лесно може да се превърне в „ботаническа градина“, пълна с бактерии и гъбички.
От една страна ние хората трудно можем да си представим безкрайността на космоса. От друга страна само малцина вярват, че сме единствените разумни същества в това необятно пространство.
Какво се случва след като умрем? Ето какво изследване публикуват учените от Charité Berlin в списание Annals of Neurology.
За какво се сещате, когато чуете името Алберт Айнщайн? Теоретичен физик, гений, изобретател на теорията на относителността. Наред с това той е бил и любящ баща.
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Страница 18
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах