сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
На 14 март 2018 г. светът загуби професор Стивън Хокинг. Вероятно най-забележителното в смъртта му бе фактът, че успя да доживее 76 години, при положение, че лекарите не му даваха и 23.
Осеяният със скъпоценни камъни метеорит, който падна в Судан, носи информация за протопланетите, които вероятно са съществували в бурното минало на нашата Слънчева система.
Наскоро публикувани изчисления подкрепят това, което учените се опитват да обяснят от дълго време, но без ефект: изкарването на токсини чрез потене е мит.
Орбиталната обсерватория TESS (англ. Transiting Exoplanet Survey Satellite) за търсене на екзопланети и изучаване на атмосферата им ще бъде изстреляна на 16 април.
Астероидите са спомогнали за образуването на живота на Земята. Астрономите ги изучават, за да разберат повече за другите слънчеви системи.
Илън Мъск е хвърлил око на Марс, Джеф Безос се е устремил към Луната, Ричърд Брансън иска да развива космически туризъм. Някои смятат, че за начало трябва да спасим Земята.
В центъра на Млечния път учени откриха множество черни дупки. Наличието им предполага още по-голям брой пръснат из нашата галактика.
Микробното изкуство или агар арт е произведение, създадено чрез култивиране на бактерии, дрожди и микроскопични гъби. Те се събират с тампон, сеят се върху хранителна среда и след 24 до 48 часа прорастват и стават видими за нас.
Преди 39 години България става шестата страна, изпратила човек в Космоса.
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Страница 16
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах