сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020
Почти всяка галактика във Вселената има в основата си свръхмасивна черна дупка, но международен екип от изследователи за първи път откри галактика, която има три.
Топенето на ледовете в резултат на климатичното затопляне, чието темпо значително се ускори през последните години, е снимано с фотоапарат от чешкия учен Фридрих Симони (1813-1896) още през 1880г.
Европа, ледената луна на Юпитер, вероятно таи живот в дълбините на океана си. Миналата седмица НАСА обяви в прессъобщение, че учени са измерили водни изпарения на Европа.
Около една трета от тропическите африкански растения са заплашени от изчезване, показва ново проучване, цитирано от Би Би Си.
Зимата е по-голяма вероятността човек да хване въшки – много по-чест е контактът между децата, носят се шапки, шалчета.
Като се опират на сведения чак до края на 2018 г., авторите поставят на дневен ред най-важния въпрос: В опасност ли е демокрацията и можем ли да я спасим?
Суматранските носорози са вече изчезнал вид в Малайзия. Последният женски носорог в страната, Иман, почина от рак в събота, съобщиха малайзийските власти.
„Четиво за алпинисти, за любители на приключения, за историци и... за всички, които мечтаят за един по-добър свят.“

Списание „Алпин“
След като се потвърди, че Земята току-що е изживяла втория най-горещ октомври досега, 2019-та изглежда ще бъде втората най-гореща година, регистрирана някога, сочат последните данни на Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ.
Американка от щата Уисконсин навреме открила раков тумор благодарение на своето куче, разказва Daily Star.
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Страница 15
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах