сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Тялото ни има една единствена цел: да оцелее. Затова то е изключително адаптивно и се запасява за лоши времена, когато има възможност.
Фотографът Джаник Уиик-Нилсън прави уникални портрети на насекоми, паразити, бактерии и други изключителни малки форми на живот и ги включва в колекция наречена Hidden World.
Докато спим, не само се зареждаме с енергия за следващия ден, но и в тялото ни се случват различни жизнени процеси. Ето защо един спокоен сън е от голямо значение за здравето ни
Дъвката залепва толкова добре, тъй като структурата й се адаптира към всякакви видове повърхности. Всеки, който е настъпвал изплюта дъвка, или по-зле, сядал е върху такава, знае колко е трудно да се махне.
Свива ли ви под лъжичката при мисълта за роботи, които твърде много приличат на хората? Научнофантастични филми като „Аз, роботът“ подклажат страховете ни, че един ден изкуственият интелект ще ни надмине и ще се обърне срещу нас.
Силициевата долина е известна като епицентър на цифровата епоха.
Консерваторите са решили някои от проблемите в гробницата на фараона, но остават много въпроси без отговор.
Идеята за изработка на изделия от гъби хрумва на Себастиан Кокс, който по професия е производител на мебели. Той прави дървени артикули, като има за цел да оставя възможно най-малък въглероден отпечатък върху природата.
До 2 100 г. океанът, такъв, какъвто го познаваме, вероятно ще смени цвета си.
Няма съмнение, че планетата Земя е изумителна. Това е мнението и на малцината, успели да я зърнат от космоса със собствените си очи.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах