сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
Гигантски астероид се сблъсква със Земята преди 66 милиона години на територията на днешно Мексико. Сблъсъкът води до изчезването на динозаврите и засяга около 75 процента от живота на Земята.
Учени от Университета в Саутхамптън, Англия, анализират девет дългосрочни изследвания в които участват около половин милиона души и установяват, че две чаши кафе на ден може да намалят риска от цироза с 44%, а рискът от смърт – почти наполовина. Резултатите са публикувани в журнала Alimentary Pharmacolagy and Therapeutics.
Изследователи са открили скрит континент на Земята, но не става дума за Атлантида.
„Поразените” /ИК „Сиела“/ ни препраща към мракобесния период в българската история непосредствено след 9.IX.1944 г., когато след преврат тоталитарният режим се установява в България.
Рискът от ядрена война е нараснал драматично през последните две години, твърдят учени от Принстънския университет.
Работата по строителството на Големия египетски музей край пирамидата в Гиза е на 93% завършена.
Известният биолог Е.О. Уилсън твърди, че хората трябва да превърнат половината от природата на Земята в защитени територии – амбициозен план, чиято цел е да забави масовото изчезване и да запази по-голямата част от биоразнообразието на планетата ни, в това число и хората.
НАСА подписа договор с „Локхийд Мартин“ за производството на между 6 и 12 капсули „Орион“ за осъществяването на мисията „Артемида“ за изследване на Луната до 2030 г.
Астероидът Бену бе заснет от космическия апарат OSIRIS-REx.
Учени откриха защо човек забравя. Забравянето може да е досаден недостатък на ума, но загубата на памет е необходима за добре функциониращия мозък.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах