сп. National Geographic - Декември 2018
National Geographic KIDS - Декември 2018
Хората не са моногамни в сексуално отношение по същия начин, по който множество птици са.
Черна дупка в центъра на нашата галактика помогна на астрономите да потвърдят ключово предположение на Албърт Айнщайн, направено в неговата „Обща теория на относителността“, съобщава Би Би Си.
Вулканът Каримски на полуостров Камчатка в североизточната част на Русия изхвърли стълб пепел на височина пет километра над морското равнище, предава РИА „Новости“.
Луната ще попадне в сянката на Земята точно за 1 час 42 минути и 59 секунди. Това ще бъде най-дългото пълно лунно затъмнение за целия XXI век.
Голямо подземно езеро е открито за първи път на Червената планета, увеличавайки възможността, че на Марс има повече вода – и дори може би живот.
Американски учени отриха нов начин за понижаване на риска от развитие на рак на гърдата при жените, съобщава „Вечерняя Москва“.
Турски диетолози разкриха ползите от консумация на диня през лятото, съобщава Haberturk.
Хората с увреждания на париеталния дял на мозъка, който интегрира сетивната информация, не сънуват.
Оловен печат, какъвто досега не е откриван в България, откриха археолози по време на разкопките на средновековната крепост Лютица, край Ивайловград.
Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания, както и СПИН, ще бъдат главните причини за смъртността на населението през XXI век, съобщава РИА „Новости“.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах