сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Все повече двойки по света се развеждат – и то често след кратко съжителство.
Ако за част от секундата се унесете – например докато гледате монитора на компютъра или сте зад волана – най-вероятно сте преживели т.нар. секунден сън, пише Business insider. Това се случва, когато части от мозъка изключват за миг. Това означава, че нито спите напълно, нито сте съвсем будни.
Джогингът ни държи в добра форма и здраве. Това със сигурност е така. Но колко често трябва да ходим пеша, за да живеем по-дълго и да сме по-здрави?
Учени от университета Тунхай в Тайван обясниха, каква е причината паяжината да не изгнива дълго време, след като паякът я е напуснал.
Ново проучване на университет в Мюнхен показва, че насекомите изчезват, пише Дойче веле.
През 2019 г. се навършват 760 години от обновяването на Боянската църква от севастократор Калоян и 40 години от включването на паметника в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Повече от век процент от приходите от абонаменти за списанието National Geographic отива за финансиране на изследователството по света. Вижте няколко откритя, станали възможни благодарение на това финансиране.
Не избираме скоростта с която вървим – проучване на Университета Дюк в САЩ доказва, че се раждаме бързи или бавни.
Френски учени успяха да открият какво има вътре в мумията на древноегипетска котка, без да я отварят, съобщава Le Figaro, позовавайки се на уебсайта на Института за национални археологически изследвания.
Жан-Клод Юнкер искаше да захвърли на боклука смяната на времето, но чакането това да се случи продължава.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах