сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Хумор, самочувствие, изваяно тяло…Списъкът с характеристиките, на които трябва да отговарят мъжете, е дълъг.
Американско проучване, публикувано в журнала The Lancet, показва, че идеалното количество въглехидрати е 50 до 55% от ежедневния прием на калории, съобщава Business insider.
В тъмнината на океанските дълбини рибите са развили своя стратегия как да станат почти невидими.
Вече е въпрос на време да стигнем до Марс. Един от най-важните въпроси, на които остава да си отговорим е: как ще оцелеем след като стигнем до планетата?
Шест години след проследяването на Хигс бозона, субатомната частица, която придава маса на материята, физиците от ЦЕРН заявиха, че са "свидетели" на разпадането й на малки частици, наречени "дънни кварки", предаде АФП.
От началото на седмицата вирусът Западнонилска треска е регистриран в 6 нови общини в Гърция, като броят на заразените е 39 човека, само за сравнение миналата година броят на заразените е бил 10 човека, съобщава МИА.
Учени от Националния природонаучен музей – БАН, Природонаучния музей в Словения и Зоологическия институт „Александър Кьонинг“ в Германия съобщават за нов вид бозайник, описан от българска находка в статия за сп. Bonn zoological Bulletin.
Кафето е част от ежедневието на повечето хора, така както и сутрешния душ. Толкова сме свикнали с него, че се чувстваме неприятно, ако решим някоя сутрин да го пропуснем.
Сиренето е пълно с бактерии и гъби. Начинът по който си взаимодействат може да реши важни научни въпроси.
Чували ли сте някога, че папагалите ара (макао), се изчервяват, подобно на хората в емоционален момент?
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах