сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Изследователи от Токийския университет създадоха биохибриден робот, който е изграден на основата на жива мускулна тъкан от плъх, метален скелет и пластмаса.
Световната здравна организация предупреждава за опасна храна, която дълго време се е считала за здравословна, но всъщност причинява над 500 000 смъртни случая годишно.
Много хора с прекомерно тегло подценяват дневния прием на калории и поради това не могат да свалят килограми.
При мъжете, както и при жените, кожата служи като щит, сензор, отразява емоциите ни, а когато си правим пиърсинг или татуировка – служи и като средство за изразяване. Но знаете ли, че кожата се различава в зависимост от пола?
67-годишният мултимилионер, собственик на конгломерата „Върджин груп“, сър Ричард Брансън заяви пред Би Би Си, че е започнал обучението си за астронавт и ще предприеме първото си пътешествие в Космоса.
Американският астронавт Алън Бийн, който е четвъртият човек, стъпил на Луната, почина на 86-годишна възраст в болница, съобщи американската космическа агенция НАСА на сайта си.
Над 1/3 от живота си прекарваме в леглото, но според микробиолога Филип Тиерно от Нюйоркския универстиет това място лесно може да се превърне в „ботаническа градина“, пълна с бактерии и гъбички.
От една страна ние хората трудно можем да си представим безкрайността на космоса. От друга страна само малцина вярват, че сме единствените разумни същества в това необятно пространство.
Какво се случва след като умрем? Ето какво изследване публикуват учените от Charité Berlin в списание Annals of Neurology.
За какво се сещате, когато чуете името Алберт Айнщайн? Теоретичен физик, гений, изобретател на теорията на относителността. Наред с това той е бил и любящ баща.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах