сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
Джесика Уотсън, „Силата да мечтаеш“
Самa, на 16 години, за 240 дни, 23 000 морски мили
Група астрономи от Великобритания и САЩ предполагат, че в края на Слънчевата система, в допълнение към мистериозната девета планета, има няколко малки черни дупки или друга планета.
В автобиографичния роман „Преобърнати животи” Рандал Бейкър разказва разтърсваща и съкровена лична история. За един професор, преборил бюрокрацията на две велики сили и разпада на Източния блок, за да осигури бъдеще на новия си син.
Учените обясниха изчезването на последните вълнисти мамути, като твърдят, че са живели на остров в Арктика и са изчезнали преди 4 000 години, съобщава “Сабах”.
Октоподите умеят майсторски да се прикриват като променят цвета и структурата си, и за секунди да се сливат със заобикалящата ги среда. В международния ден на октопода, разгледайте галерията с тези изумителни същества.
Луксозното издание на „Произход на всичко” /ИК Сиела/ е различната история, която не признава националните граници и разкъсания начин, по който се преподава науката за миналото.
Учените направиха мрачни прогнози за бъдещето на нашия свят въз основа на наблюдения и изследвания на Слънцето.
Когато Потър починала от пневмония през февруари 2015 г., на 87-годишна възраст, тялото й било поставено във фризер и дълбоко замразено при температура –26°С. След това било разрязано 27 000 пъти и заснето. Резултатът е виртуален труп, който ще говори на студентите по медицина от гроба.
Колоректалният рак засяга все повече хора под 50 годишна възраст в редица страни. Сочи резултат от изследване на Американското дружество по онкология.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах