сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Все повече хора се местят да живеят в градовете. Как да възстановим връзката си с природата?
133-годишна бутилка с бира, открита сред останките на потънал кораб, може би крие тайни съставки за нов вид пенлива течност.
Успехът не е свързан с възрастта. Това установиха екип учени с ръководител Алберт-Ласзло Барабаси, който публикува изводите в книгата:The Formula: The Universal Laws of Success.
Когато намерите своята половинка не я пускате лесно да си тръгне. Същото важи и при животните, които буквално се залепват за партньорите си – някои за кратко, други за часове, а трети до гроб.
В периода 2031-2035 г. Русия планира да изстреля към Луната многоразов космически кораб за транспортиране на товари, тежък луноход за добив на полезни изкопаеми и модули за лунната база, съобщи в неделя РИА Новости, позовавайки се на източник от ракетно-космическия отрасъл.
Учените от University of Arizona са изследвали разликата в размера на мозъка при различните породи кучета. Резултатът: по-големите кучета с по-големи мозъци имат по-добра краткотрайна памет и по-добър самоконтрол от по-малките кучета, според проучването, публикувано в списание Animal Cognition.
Повече от 20 древни структури, някои от които датират от бронзовата епоха, са били открити из цяла Ирландия, след като Google Earth е актуализирала своите сателитни изображения със снимки, направени по време на засушаването през миналото лято.
Изчезването на човешкия род може да присъства само в кошмарите, но има много начини, по които може да се случи.
Планини на дълбочина 660 км на границата между горната и долната мантии на Земята бяха открити от учени от Принстънския университет и Института по геология и геофизика на Китай, съобщи Phys.org.
Последният опит за свързавне с марсохода „Opportunity“, предприет на 13 февруари, бе неуспешен и във връзка с това работата на роувъра е прекратена, съобщава НАСА на своя уебсайт.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах