сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Руски учени успешно са съживили два вида малки червеи, намерени сред вечните ледове на Сибир.
Екип международни учени откри, че във вътрешността на Пирамидите в Гиза може да се генерира електромагнитната енергия, съобщава Business insider.
Редовната консумация на Омега-3 ненаситени мастни киселини значително снижава равнището на стрес и агресия, установиха учени от университета Масачузетс-Лоуъл в САЩ.
Има психологически елемент: хората, които твърдят, че времето се отразява на ставите им, наистина усещат повече болка.
Хората не са моногамни в сексуално отношение по същия начин, по който множество птици са.
Черна дупка в центъра на нашата галактика помогна на астрономите да потвърдят ключово предположение на Албърт Айнщайн, направено в неговата „Обща теория на относителността“, съобщава Би Би Си.
Вулканът Каримски на полуостров Камчатка в североизточната част на Русия изхвърли стълб пепел на височина пет километра над морското равнище, предава РИА „Новости“.
Луната ще попадне в сянката на Земята точно за 1 час 42 минути и 59 секунди. Това ще бъде най-дългото пълно лунно затъмнение за целия XXI век.
Голямо подземно езеро е открито за първи път на Червената планета, увеличавайки възможността, че на Марс има повече вода – и дори може би живот.
Американски учени отриха нов начин за понижаване на риска от развитие на рак на гърдата при жените, съобщава „Вечерняя Москва“.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах