сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019

Пентагонът търсил НЛО до 2012 г.

17.12.2017 г.

Министерството на отбраната на САЩ преди около осем години стартира програма за изучаване на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), за каквито често съобщавали военни пилоти.

Според описанията на пилотите, тези обекти превъзхождат по възможностите си всякаква въздушна техника, на въоръжение в САЩ и други страни. Освен това понякога тези апарати "нарушават дори законите на физиката".

Задачите на служителите на Пентагона, включени в тази програма, включвали разговор с военните, забелязали нещо необичайно във въздуха.

Тази инициатива се нарича "Програма за разширено изследване на напредналите заплахи за авиацията". Не е засекретена, въпреки че за съществуването й са знаели много ограничен брой хора.

В същото време, както твърди един от бившите служители на Конгреса на САЩ, в Пентагона не са си били поставили задача да намери доказателства за съществуването на извънземни. На първо място те се опасявали, че НЛО може да се окажат последните разработки на Русия или Китай.

Програмата по изучаването на НЛО е приключила през 2012 г. Според вестник "Ню Йорк Таймс" програмата е била с бюджет 22 милиона долара и съществувала от 2007 година. "Поддръжниците на програмата твърдят, че тя все още е в действие, но министерството е спряло финансирането й", се казва в текста на статията. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах