сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Изчезващият лед прави полярните пътувания почти невъзможни, казва авторът и приключенец Ерик Ларсен в книгата си, посветена на вероятно последната експедиция до Северния полюс.

Сигурно често се чудите защо се нуждаем от сън. Сънят е нужен да презаредим батериите си и да възстановим тялото си – това е общоприетото мнение. Но биолози от University of Wisconsin-Madison имат нова теория.
Китайското издателство Ningbo Publishing преди дни публикува книгата „Пернишки разкази“ от Здравка Евтимова.
Най-шумната птица в света живее в Амазонската джунгла, казват учени.
Менторът на десетки успешни личности по света и ръководител на свръхпопулярни кампании за „Гугъл“ Райън Холидей разкрива кариерния си път и борбата с най-големия си враг – егото.
Петдесет години след мисията „Аполо“ пробите, събрани тогава, все още водят до нови открития за науката.
Някои хора превръщат правенето на кафе в наука. Специални зърна, идеална температура, идеалното количество захар. Други го предпочитат чисто, без излишно украшения.
На пазара е новата книга на сп. „Кулинарен журнал“, която се нарича „Стари български рецепти“. Ето какво споделя за нейното създаване главният редактор Елица Минева.
САЩ може и да са първите кацнали на Луната, но най-дълбоката изкуствена дупка на Земята е изкопала Русия. От началото на 1960-те, науката безуспешно се опитва да стигне до земната мантия.
Нова теория предлага най-доброто досега обяснение за съскащите и пукащи звуци, които се чуват по време на величественото светлинно явление.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах