сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Менторът на десетки успешни личности по света и ръководител на свръхпопулярни кампании за „Гугъл“ Райън Холидей разкрива кариерния си път и борбата с най-големия си враг – егото.
Петдесет години след мисията „Аполо“ пробите, събрани тогава, все още водят до нови открития за науката.
Някои хора превръщат правенето на кафе в наука. Специални зърна, идеална температура, идеалното количество захар. Други го предпочитат чисто, без излишно украшения.
На пазара е новата книга на сп. „Кулинарен журнал“, която се нарича „Стари български рецепти“. Ето какво споделя за нейното създаване главният редактор Елица Минева.
САЩ може и да са първите кацнали на Луната, но най-дълбоката изкуствена дупка на Земята е изкопала Русия. От началото на 1960-те, науката безуспешно се опитва да стигне до земната мантия.
Нова теория предлага най-доброто досега обяснение за съскащите и пукащи звуци, които се чуват по време на величественото светлинно явление.
Даряването на кръв може да спаси човешки живот. Било то на жертви в катастрофи, които са загубили твърде много кръв, на пациенти, които минават през химиотерапия или майки с усложнения след раждането. Днес кръвопреливането е обичайна практика, но това не винаги е било така.
Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври.
Хуните плячкосвали голяма част от Европа и често са обвинявани за падането на Рим. Археологическите данни не са толкова крайни.
Макар че България е малка страна, кухнята й е разнообразна и пълна с интересни продукти и гозби, специфични само за даден район. Книгата „Стари български рецепти“ съдържа предложения за над 200 такива ястия.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах