сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Дали теглото ми е нормално, наднормено или пък по-ниско от нормалното? Ако искате бързо да си отговорите на този въпрос лекари и специалисти по храненето предлагат да изчислите индекса на телесната си маса (BMI). Според нови изследвания обаче това не винаги е точно.
Физически и психически жените са по-годни от мъжете за експедиции в космоса. Защо тогава изобщо изпращаме мъже?
Да можем „да се разхождаме“ из забравените си спомени звучи като научна фантастика. Но не съвсем.
Едва ли сте подозирали, че акулите могат да бъдат толкова много и толкова различни. Разгледайте галерията със снимки на тези удивителни създания от цял свят.
Бърнард Корнуел ни запознава в романа с историята на средновековна Европа
Съветските космонавти имали голяма нужда от него. Не за да стрелят по американските капиталисти докато обикалят в орбита около Земята, а за да се пазят от мечки…
Ако имате куче, имате и едно предимство: вкъщи винаги има някой, който да ви зарадва, когато се приберете. Това не винаги е така при хората…
Всяка година по време на лятното слънцестоене хиляди хора се стичат да наблюдават как лъчите на изгряващото слънце пронизват входа на Стоунхендж.
Всички родители искат децата им да успеят - както в училище, така и по-късно в живота. Джесика Троило, психолог в университета Западна Вирджиния, САЩ, установява колко важна е роля на бащите в кариерите на децата им и говори за това в журнала Psychology Today.
Да, шоколадът ни помага да мислим. Той доставя на мозъка ни енергията, която му е нужна и действа много по-ефективно от други сладки неща.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах