сп. National Geographic - Март 2018
National Geographic KIDS - Март 2018
Водещи специалисти по палеогенетика възстановиха за пръв път в света геномите на последните неандерталци на Земята, живели в Кавказ и Хървтия.
Вместо да копнеете по космоса, посетете тези места на нашата планета.
Вулканичната активност е изиграла значителна роля за формирането на необходимите условия за образуване на вода на Марс, сочат резултатите от изследване на специалисти от Калифорнийския университет в Бъркли, които бяха публикувани в списание „Нейчър“.
Канадски фотографи наблюдавали непознато мимолетно полярно сияние. Нарекли го „Стив“, а учените се опитват да разберат какво го причинява.

Признат за един от най-големите умове на нашето време, професор Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст.
В тропическите гори на Република Конго учени успяха да заснемат уникално видео на новородено бебе горила едва седмица след появата му на бял свят.
В Южна Африка хората не само са оцелели, но и са се развивали доста добре по време на най-голямото вулканично изригване за последните два милиона години.
В непокътната елитна гробница в древен Армагедон намериха множество златни дарове.
Учени от катедрата по цветни метали и злато на руския институт "МИСиС" под ръководството на поканения от Германия професор Александър Громов, разработи алтернативен екологически чист метод за получаване на гориво от цветни метали.
В Лисабонския университет беше подписано Споразумение за сътрудничество между Португалската полярна програма (PROPOLAR) и Българския антарктически институт (BAI), съобщи проф.Христо Пимпирев.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах