сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Ураганът „Ирма“, оставяйки след себе си опустошителна следа на Карибските острови, връхлита американския щат Флорида.
Затоплящата се планета застрашава видовете от островите Галапагос, които вдъхновили Дарвин.
Полинезийският народ Рапа Нуи, който живее на Великденския остров в Тихия океан, одобри създаването на нова защитена морска зона – най-голямата в Южна Америка, съобщи чилийското правителство.
Евакуацията на хората от село Влахи приключи. В резултат на предприетите действия от селото са евакуирани 27 души. Те са изведени със съдействието на полицейски служители.
Екологична катастрофа остави след себе си пожарът, вилнял четири дни в подножието на Пирин планина и разпрострял се върху близо 15 000 декара на територията на две общини - Симитли и Кресна.
Думата лавина произхожда от немски език и означава свлачище. Снежната лавина възниква както заради природните условия, така и от човешка дейност.
Бодливата круша, вид южноамерикански кактус, е толкова значим символ в Мексико, че дори присъства върху знамето на страната. Той е смятан от ацтеките за свещен, а днешните хора го ядат, пият и използват за лекарства и козметика.
Промените в климата ще намалят добивите на реколтите от ориз, пшеница и царевица, според изводите на екип от изследователи, публикуван в сряда.
През последните години стана модерно да пазим природата. По тази причина заменяме бензиновите коли с електромобили, а найлоновите торбички с хартиени. Но наистина ли помагаме на природата с това? Ето до какви изводи са стигнали учените.

Китайските власти обявиха закриването на 145 мини за добив на злато и метали на територията на Синдзян-Уйгурския автономен район в северозападната част на страната, за да спасят местна популация камили, застрашени от изчезване поради активната човешка дейност, съобщават местните медии.
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Страница 32
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах