сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Един от най-големите ветропаркове в морето, със 150 ветрогенератори, бе пуснат в действие в Северно море край бреговете на Холандия, съобщи неговият директор Матиас Хааг.
На фона на предстоящата среща на ООН в Бон, целяща оптимизиране на правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата от 2015 г., залозите никога не са били по-високи.
Борбата срещу един нефтопровод въодушеви коренните народи за нова акция
По-малко от 50% от делфините, живеещи на свобода, са „клинично здрави“, като голям брой от тях страдат от хронични възпаления – знак, че организмът им се бори с болести.
Общинските власти в американската община Мериленд сити пуснаха приложение за велосипедисти, което помага на хората на две колела да избегнат най-опасните улици.
Хората, живеещи с астма, алергия и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са първите граждани, ощетени от мръсния въздух.
Американските власти разследват „необичайно висока” смъртност сред гърбатите китове през миналата година край атлантическите брегове на континента.
Не е необходимо човек да е жив, за да оставя своя отпечатък върху природата. Дори и в смъртта нашите тела изменят химията на почвата, предупреждават учени.
Лъвове, тигри, мечки и орли – селекция от впечатляващи снимки на диви животни.
На 26 април 1986 г. в съветската Чернобилска атомна централа става най-голямата ядрена авария в историята на човечеството.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах