сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Бившият американски президент Барак Обама произнесе в петък пламенна реч, с която отправи зов към света да прегърне чистата енергия и да предотврати последиците от климатичните изменения.
Може ли акулата мако, най-бързата акула в океана, да избяга от човешката лакомия?
Изпълнителният директор на "Тесла" Илън Мъск обяви, че е наполовина готов с изпълнението на поръчката за най-голямата в света акумулаторна батерия, която предстои да бъде инсталирана в Австралия.
Емисиите от въглероден диоксид в световен мащаб са останали без промяна през 2016 г., което е положителен знак за минимален прогрес в битката срещу глобалното затопляне.
След „Харви“, „Ирма“ и „Мария“ търсим обяснение защо имаше толкова силни урагани този сезон.
Крайно необичайно метеорологично явление бе регистрирано в щата Тамаулипас, намиращ се в североизточната част на Мексико, предава „Ел Универсал”.
Белгийските власти са знаели за многобройните микропукнатини в реакторите на ядрените централи още преди да започне тяхната експлоатация през 1974 година.
Солено езеро в Китай се обагри в розово и зелено заради уникален вид водорасли.
За да обърне вниманието на малки и големи към пчелите, BRITANICA, подкрепена от WWF България, организира конкурс за детска рисунка - „Пчелите – приятели на природата“.
В Дубай стартира проект за изграждането на най-голямата електроцентрала в света със слънчеви колектори, съобщава местното издание The National.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах