сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Група изследователи твърдят, че територия във водите под Нова Зеландия всъщност е континент. Не всички са съгласни.
Испания се нарежда на трето място в света по брой обекти в Списъка на ЮНЕСКО след Италия и Китай. Барселона, Севиля и Гранада са класически места, които си струва да посетите, но помислете и за по-малко известните.
Повече от хиляда души от район, разположен южно от новозеландския град Крайстчърч трябваше да напуснат домовете си заради засилващите се горски пожари.
В белгийския град Хале по време на пресконференция за откриването на нови велоалеи, откраднаха велосипеда на министъра на транспорта Бен Вейтс, съобщава „Метро“.
Във връзка с подобряване качеството на въздуха в София, Столичната община официално възложи разработването на системата за ранно предупреждение за замърсяване от фини прахови частици.
Учени разработиха дронове опрашители, които да вършат работата на пчелите при опрашването на растения.
Нелегалната търговия с миди от вида Haliotidae – най-ценните миди в света – подклажда социална и екологична криза в Южна Африка.
И най-отдалеченото място на Земята не е застраховано срещу замърсяването. Вероятно вредните вещества идват от индустриализираните райони в съседство.
Незабавна евакуация бе обявена заради разрушаването на най-високата язовирна стена в САЩ в град Оровил и заплахата от разрушаването ѝ.
Източна Австралия се подготвя за тежки условия за пожари заради горещата вълна с температурни рекорди в страната.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах