сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
Снимки на фотографа Хърбърт Понтинг от началото на XX век показват най-студения континент преди началото на климатичните промени.
Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) увеличи пет пъти дългосрочната оценка за продажба на електрически и хибридни автомобили в света.
Азиатският подход към изменението на климата ще бъде "катастрофален" за континента. Причината е, че силният икономически растеж подпомогна справянето с бедността, но нанесе големи щети върху околната среда, става ясно от доклад на Азиатската банка за развитие.
Вижте кои културни и природни чудеса влязоха в престижния списък тази година.
Покачващите се температури на планетата в резултат от глобалното затопляне ще затруднят въздухоплавателните средства в следващите десетилетия, става ясно от американското изследване.
Вижте кои културни и природни чудеса влязоха в престижния списък тази година.
Очаква се през следващите десет години в света да се консумират все повече млечни продукти, но ръстът на консумацията на зърнени храни, месо и растителни масла да се забави, отбелязват Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ и Организацията по прехрана и земеделие /ОПЗ/.
Обемите на специалните водохранилища на територията на авариралата АЕЦ „Фукушима” 1 в Япония, предназначени за съхраняване на радиоактивна вода, ще стигнат само за още две години.
Невиждани дъждове причиниха големи наводнения в четвъртък в югозападната Япония, където загинаха най-малко шестима души. Двайсет се смята за изчезнали.
„Тесла“ сключи договор с Австралия за инсталирането на най-голямата в света акумулаторна батерия, която може да се окаже идеалният тест за надеждността на широкомащабното внедряване на възобновяемата енергия.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах