сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Учени разработиха дронове опрашители, които да вършат работата на пчелите при опрашването на растения.
Нелегалната търговия с миди от вида Haliotidae – най-ценните миди в света – подклажда социална и екологична криза в Южна Африка.
И най-отдалеченото място на Земята не е застраховано срещу замърсяването. Вероятно вредните вещества идват от индустриализираните райони в съседство.
Незабавна евакуация бе обявена заради разрушаването на най-високата язовирна стена в САЩ в град Оровил и заплахата от разрушаването ѝ.
Източна Австралия се подготвя за тежки условия за пожари заради горещата вълна с температурни рекорди в страната.
Земетресение с магнитуд от 5,4 по Рихтер разтърси отново района на Чанаккале в Западна Турция вчера в 15.48 часа българско време, усетено е в Гърция и леко по високите етажи в Кърджали.
Целта на проекта с общ награден фонд 15 000 лева е да провокира идеи за това как хората сами да направият София по-зелен, по-креативен и по-чист град.
За местните общности в Тихия океан адаптирането към покачването на морското равнище, безпощадните бури и други съпътствещите предизвикателства се е превърнало в жизнена необходимост.
На възраст над 90 години почина най-възрастна аквариумна риба в света.
Голямо подводно свлачище, което по всяка вероятност е предизвикало унищожително цунами преди около 300 000 години, беше открито в дълбините на австралийския Голям бариерен риф.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах