сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
Глобалното затопляне е променило сезонността на валежите в Европа, измествайки ги към есента и пролетта.
Климатолози обобщиха данните от 2016 година за климата на Земята. Нов рекорд бе регистриран със средногодишна температура на планетата с 0,77 градуса по Целзий по-висока от нормата 1961 -1990.
Президентът Обама добави над 2,2 млн. кв.км океан към мрежата на защитените акватории на САЩ. Но остава да се направи още много.
На 12-ти август 2017 г. е петото издание на Фестивала на солта, което ще бъде на тема „Вдъхновени от езерото“, защото най-соленото Атанасовско езеро е вдъхновение - за природозащитници, артисти, писатели и фотографи.
Повишаването на нивата на въглероден двуокис, предизвикано от глобалното затопляне, ще намали драстично количеството протеин в основни култури като ориз и пшеница, а хората ще боледуват повече и ще умират по-млади, предупреждават експерти.
Крайно високите температури, предизвикани от промените в климата, рискуват да направят Южна Азия, където сега живее една пета от човечеството, необитаемо място.
„Тесла“ вече сбъдна мечтата си да произвежда електрически автомобили за масите, пускайки дългоочаквания си „Модел 3“, чиято цел е нов свят с превозни средства, задвижвани без изкопаеми горива.
Най-малко 10 души са потърсили медицинска помощ заради бурята, която връхлетя в четвъртък Истанбул, най-големият град в Турция, съобщава в. "Милиет".
Великобритания планира от 2040 г. да забрани продажбата на всички нови автомобили, които се движат с бензин или дизелово гориво, пише в. Times.
ОПЕК все пак се надява на нови договори с американците. Свиването на добива на петрола в рамките на споразумението ОПЕК+ не доведе до така желания ръст на цените.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах