сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Лекарства и вещества, използвани в домакинството са открити в кръвта на зелените костенурки, които обитават Големия бариерен риф край Австралия, съобщиха изследователи, обръщайки внимание на вредата, която човекът нанася на живота в морето.
Най-малко 211 души, сред които и 45 студенти, загинаха в най-голямото наводнение, удряло Шри Ланка през последните 14 години, съобщи местният Център за управление на аварии.
Съединените щати ще излязат от Парижкото споразумение за климата, но ще преговарят за нови условия в нова сделка за климата. Заявление в този смисъл направи президентът на САЩ Доналд Тръмп в Розовата градина на Белия дом.
Сградата на кметството в Париж прекара нощта в зелен цвят. Светлината върху фасадата е знак на разочарованието и несъгласието на Ан Хидалго, която е кмет на Париж с решението на САЩ да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата.
Your shot се превърна в световна общност на фотографи и изследователи от всички краища света. Снимките, представени тук, са от Норвегия, Хавана, Хошимин и други далечни места.
От някога процъфтяващата популация на американските жерави днес е останало ято от 300 птици.
Изследване, публикувано в списание „Нейчър“, показва, че намаляването на зеленината в градовете допринася за повишаване на температурите в тях и съответно – засилване на глобалното затопляне.


Какво е National Geographic? Невероятни снимки? Далечни пътешествия? Тайнствени открития? Свирепи урагани? Исторически находки? Загадъчни звезди? Или красиви диви животни?
През 1999 г. Министерството на околната среда и водите определя 28 май за Ден на парковете в България.
Ако искате да видите света през очите на децата, помолете ги да ви нарисуват карта. Или просто разгледайте тази колекция от конкурса за детска карта, организиран от Международната картографска асоциация.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах