сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Причините за смъртта на 1,7 милиона деца всяка година се крият в замърсената околна среда, съобщи Световната здравна организация в понеделник.
Вашингтон осъди строго изстрелването на четири балистични ракети от Северна Корея, като обеща да използва "целия спектър от средства, с които разполага, срещу тази нарастваща заплаха".
Сред множеството свидетелства за човешка храброст и благодарност, изграждащи Шипченския мемориален комплекс, Паметникът на свободата бележи неговия център и най-високата му точка.
Световната метеорологична организация (СМО) към ООН направи списък с най-високите температури, измервани някога в Антарктика, давайки нова информация за това как измененията на климата се отразяват на един от най-чувствителните региони на планетата.
В работен документ от февруари Европейската комисия отправя редица критики към България по отношение политиките за опазване на околната среда.
Това става ясно от предложение за промяна на Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.
Всяка седмица National Geographic публикува стотици снимки на сайта си. Ето 6 от най-завладяващите от изминалата седмица.
Невероятните полярни сияния - северно, Aurora Borealis, и южно, Aurora Australis - започват високо в земната атмосфера на височина от 96 до 400 километра, когато заредени частици от Слънцето попаднат в магнитното поле на Земята. Резултатът е цветно, танцуващо светлинно шоу.
И през тази година мурсалският чай, наричан още пирински или алиботушки (Sideritis scardica Grisb.), е забранен за бране дори за лични нужди на територията на цялата страна.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах