сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Юбилейната 25-а експедиция на българския антарктически екип остава в историята като бурна в прекия смисъл на думата.
Ирина Костова издаде заповед, с която определя периода от 1 април до 31 октомври 2017 г. за пожароопасен сезон.
Снимка: БГНЕС
Броят на жертвите от калния поток в колумбийския департамент Путумайо достигна 154 души, обяви президентът Хуан Сантос.
Белия дом не е взел никакво решение на този етап за Парижкото споразумение за климата, подписано в края на 2015г. от 190 страни, включително и САЩ.
Целият трафик трябва да се изнесе извън Кресненското дефиле, правителството трябва да ни чуе, призоваха екологът Андрей Ковачев и алпинистът Боян Петров.
Кметовете на Париж, Лондон и Сеул ще пуснат система за класификация на колите, основана на техните реални емисии на замърсяващи околната среда частици.
„Загаси светлините, отвори очи за планетата!”, под това мото за десети път ще отбележим най-големия празник за природата - Часът на Земята.
Германски учени „включиха“ най-голямото изкуствено слънце на Земята, надявайки се то да помогне за създаването на екологично гориво, пише британският в. „Гардиън“.
Ледовете в Северния ледовит океан достигнаха тази зима най-малката си площ от 38 години насам, което е знак за ускоряване на затоплянето на климата, считат учени.
Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах